onsdag den 21. maj 2014

Velkommen til Blomstertøsens have i Bording, første del

Det handler om at bruge de muligheder der giver genklang. Og Rita er startet for sig selv, hun holder åben have, og sælger stauder, og tager på plantemarkeder. Her er hendes hjemmeside
Resten af indlæget kommer i morgen:-) 


bladkaktus i blomst, wow sagde jeg bare:-) Alle billeder over er fra det første af de to et halvt drivhuse, prinsessen vogter:-) ville ønske jeg kunne gengive det helt fantastiske gyldne lys som eksisterede derinde, tror jeg kunne være der i evigheder, blad former, farver og blomster det er et rent eldorado, og Ritas private samling

 Det andet af drivhusene, hvis jeg husker rigtigt er der i alt 250 pelargonier, og jeg siger dig de er fine, dem vi køber i plantecentrene er vand ved siden af.
I drivhuset var der også en nektarin og to druer. Hele deres matrikel emmer af historier og minder, og det er rent guf for mig som elsker at lytte til historierne, som vi mennesker rummer.  Det er meget af det der for mig skaber en hygge og en stemning der ikke er så let af se med det blotte øje, men som er ganske følbar.
også her var duften fantastisk, jeg troede det var geranium, men det er duft pelargonie

skolepulten er en hendes mand faldt for, den står ude hele året, jeg fortalte min mand om det, han sagde der blev kun brugt kernetræ dengang
Her er skønne Rita, som lige skulle have gang i vandkanden;-)
 Alle steder rundt omkring var der fyldt op med planter og hyggelige opstillinger, det var utroligt stemningsfyldt at gå rundt der, hvis jeg skulle se det hele tror jeg det krævede nogle dage, men sådan er det, vi gik rundt i slow, nogle gange, fik kaffe, gik tur til et sted hvor gøgeurten gror, kom hjem og gik rundt igen,denne gang med kameraet, der blev snakket, egentlig ikke så meget plantesnak, mere sådan en snak hvor vi lære hinanden at kende, og det var sådan en stor fornøjelse!
se lige den med de gule blomster, det er en grønkål med røde blade, blev altså helt forelsket i den afgrøde


 Og deres mini grise(nogle af dem er til salg), de er bare så søde, og jeg fik opleve den nye udbryderkonge, han havde lige lært at springe over hegnet ind til smågrisene, men da han havde sprunget over nogle gange, kom han ind i sin hule, som også fungere som det halve drivhus
er han ikke bare kær<3 pindene tv bliver brugt til nyoppotninger, så kan grisene have halvtag af små nye planter
Til Rita 1000 1000 tak for nogle fantastiske timer, en stor fornøjelse at møde dig, og mon ikke det bliver til flere af slagsen;-)

Håber i nød turen rundt, i morgen kommer der billeder fra haven, børnehave og planteskole.

Mange hilsner fra
Anette

ET LANGT PS SOM MÅTTE MED;-)
Det hele ville sig sådan at jeg fik lyst til haven, det er en gammel lyst der på et tidspunkt gik over i en pligt, som jeg kunne forsvinde væk i en evig jagt på ukrudt, så det hele druknede i pligt, jeg valgte at slippe det.
Men for et år siden dukkede lysten til min have op igen, og en af de steder der kom frem i den forbindelse var blomstertøsens have i Bording, den blev bogmærket og lagt under kategori have, hver gang jeg ryddede op i bogmærkerne forblev den.
Så gik tiden igen, og jeg startede min egen lille biks op til ca november 2013, og engang i december 13 lavede jeg denne blog, hvor jeg har valgt at fortælle om min måde at begynde på, igen gik tiden, og pludselig en dag fik jeg mail fra blomstertøsen Rita, vi havde aldrig tidligere stødt på hinanden, og jeg spærrede øjnene op, noget mindede mig om bogmærket, og ganske rigtigt.
Hun kunne konstatere at vi er begge ude af de systemer der hedder a-kasse jobcentre eller sygedagpenge, er begge startet fra bunden(uden at stifte gæld), hun kaldet sådan nogen som os der fravælger at være i det system et eller andet som jeg ikke husker nu og der er tilsyneladende ikke mange af os.
Og vi aftalte at mødes, og det gjorde vi så i går:-)
Men vi er enige om at det er skønt at stå op om morgenen, og gøre det på egen måde, man bliver så glad, uanset om indtjeningen er stor eller lille, så er troen der på at det lykkedes!

10 kommentarer:

 1. Også et stort tak for besøget til dig Anette...tror bestemt heller ikke det bliver vores sidste møde. Det var bare så skønt at møde en der som mig selv ikke bare sætter sig og fletter fingre når det hele ikke går som planlagt men tager sagen i egen hånd og prøver noget nyt. Sjovt at se billeder fra sin egen have taget af en anden.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved jo slet ikke hvad jeg skal sige, så stort smil:-) fra mig

   Slet
 2. Sikke et skønt sted du har besøgt med alle de smukke planter. Og minigrisene er da slet, slet ikke til at stå for. Tak fordi du tog os med på tur.
  Ha' en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Gitte, jeg havde også svært ved at stå for de små basser:-) Tak også en skøn dag til dig!

   Slet
 3. Sikke et skønt sted ! Og jeg er dybt berørt og fuld af respekt over jeres ps.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Miri!
   Og jeg blev berørt ved at du er berørt, 1000 tak! Heldigvis har jeg en god mand der bakker mig op, og kan klare de fornødne udgifter.
   Ha en dejlig dag
   Hilsen Anette

   Slet
 4. Hvor dejligt sådan at finde en "soulmate", som man sådan falder i hak med. En dejlig have du der har besøgt - skønne billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede, ja det var faktisk vældig pudsigt, og som tingene opstå! Tak ja det er et virkelig skønt sted, og glæder mig til at vise resten af billederne;-)
   Ha en dejlig dag fra Anette

   Slet
 5. Hej Anette
  Jeg besøgte Blomstertøsen Rita i går og kan sagtens dele din begejstring for et dejligt menneske og en smuk have med masser af sjæl.
  Og så til dit PS...SEJT gjort af jeg begge, jeg er fuld af respekt.
  Rigtig dejlig dag til dig
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda!
   Ja det er en helt igennem skøn have, og sjovt nok havde jeg besøg af Rita og Niels her den anden dag, hyggeligt! 1000 tak, jeg er i alle tilfælde glad for det valg jeg har taget.
   Skønt du kiggede forbi også en skøn aften til dig
   Anette

   PS husker jo jeg har set din blog tidligere, med den utroligt skønne hund, kigger lidt mere omkring en af de næste par dage.

   Slet