torsdag den 13. marts 2014

Ganske enkelt, og dejligt grønt

Har ikke nogen favoritret, men noget mad gør mig gladere end andet, blandt andet denne suppe!

Første gang vi lavede denne suppe gik vi næsten efter en opskrift, men siden er der udviklet på den.
Her er der skåret kartoffel i tern, porre i ringe(vil tro ca et kilo af hver) 1 hel chili i fine stykker(vi bruger også kernerne heri), 4 fed hvidløg i tern, salt det hele kommes i en gryde og dækkes med vand, koges til grøntsagerne er møre.
En del af vandet hældes fra i en beholder og grøntsagerne blendes, og vand fra beholderen kommes i til suppen har den ønskede tykkelse. Vi kommer yderligere frossen spinat i for at få den lækre grønne farve, også dette blendes i.
Bacon er klippet i tern, og stegt på panden, vi kommer lidt af baconfedtet i suppen, det smager skønt.
Krydder yderligere efter smag.
Topping her er finthakket porre, men andet grønt kan let bruges.
Tilbehør hjemmebagt brød.

Når jeg hele tiden siger vi er det datteren og jeg vi har stor glæde af at stå i køkkenet sammen, vi er begge vældig madglade. Hun vil uddanne sig til noget der omhandler ernæring, og er til stor inspiration. Mange ting er blevet afprøvet:-)

Hvis du skulle få lyst, så rigtig god fornøjelse!

Hilsner fra Anette 


mandag den 10. marts 2014

Pesto i køkkenhaven, og pesto i drivhuset:-P

Ka du li pesto? jeg kunne ikke fordrage de købelige på glas, men hjemmelavet, uhmmm.
Fik sidste år køkkenhave igen, og yderligere vores første drivhus, du kan finde tilblivelsen her
Sidste år smagte jeg en pesto, der fik englene til at synge. Jeg lavede den selv af overskud fra drivhus og køkkenhave. Kan sige at jeg næsten dagligt har spist sådanne madder som på billedet, og nogle gange på hjemmebagt brød, en glad afhængighed!
En gang i efteråret kunne jeg ikke høste mere, af diverse grønne og egnede urter til min mad(basilikum, persille, purløg)
i dagens anledning sat på fad;-)
Og i en stund længtes jeg efter den himmelske mundfuld......
Bryder mig ikke om at smide mad ud, men havde forkøbt mig i en festlig sammenhæng, og havde en bakke med rucola i overskud, søgte på nettet, og fandt ud af at der kunne laves rucolapesto, og mundvandet løb.
Jeg følger sjældent en opskrift, smager mig frem, og da jeg til morgen stod og lavede pestoen, var det som om der manglede noget, kunne bare ikke huske;-) jeg havde glemt nødder og kerner, men smagen fejler ikke noget, og kan absolut anbefales uden!

Opskrift
1 bakke rucola, lidt salt, olivenolie, pamasan af den du selv river, 1 fed hvidløg, og lidt nødder eller kerner, du kan bruge solsikke eller/og græskarkerner, mandler eller/og hasselnødder. Det hele blendes godt.

Glæder mig til at være mere i den del af haven!

Hilsner fra Anette