fredag den 28. marts 2014

Dørpynt, vindspil og begejstring

I går blev dagen hvor jeg fik dørpynt på min egen dør:-D
Dørpynt, pile hjerte med efeu, tete a tete, bark og kobberhjerte

Hjerte i pil troldhassel lav og zinkhjerte, kan let pyntes med husløg eller forårsvækster, pynter det først når der er brug for det

vindspil med kobber dråber og hjerter
Har efterhånden lavet nogle stykker af disse vindspil, og nu blev det også et til mig selv.

Jeg elsker når der kommer kunder, som overraskes, når der kigges vendes og drejes, og når jeg siger, tag også et kig i campingvognen, og jeg kan høre og føle overraskelsen og begejstringen over at der er så mange fine og spændende ting, og at der kan kigges så længe på ganske få kvm, det er helt igennem vidunderligt.

Og jeg glæder mig sådan til i aften, for da kommer sønnen hjem i nogle dage, har ikke set ham i en måned, ja det bliver godt!

Ha en fantastisk fredag
Med hilsner fra Anette

onsdag den 26. marts 2014

Mirakel, perfektion og andet der fanger opmærksomheden

På havebordet står disse
I min optik perfektion, et lille mirakel

og en lille hvid viol, aldrig i de 8 år vi har boet her, har den vist sig. Sidste år begyndte jeg for alvor at rode rundt i jorden, måske er det derfor den er kommet frem, den er dybt beundret.
Disse små hornvioler har jeg heller aldrig plantet der, det ved jeg med sikkerhed, måske de er kommet fra en af krukkerne de andre år, fløjet over huset og landet her, jeg ved jeg har haft nogle der ligner.

 Her er det skovens akeleje, som nu står i min have, finder lige et billede fra et andet sted på bloggen
Her er de, billedet er fra skoven
Et hjemmelavet fuglebad, bunden er en fed lampe, lige nu er den bund for et fad jeg fik i min elevtid som blomsterbinder, uha mange år siden, ca 1986, da var det en ekstra gave fra min mester, den var beplantet med husløg, og ligeså in nu som da. Her er lidt krybende sankthansurt, og duftene dejlige skovjordbær, op af hegnet gror to clematis, man kan lige ane den ene her


Og så kom "kronerne" op, mine pludseligt opdukkede martagon liljer. De står i et vildnis her på grunden, tror de kom frem fordi der kom en del mere lys til området, tidligere var der total skygge. Sammen med kom der mange hundrede krokus, har gravet lidt af dem op, de står dybt, og løgene er ikke meget større end hovedet på en knappenål
 I samme område er der i år dukket disse op, 2 stk skilla, som jeg kan se nu, der er sikkert flere.
Vildnisset har jeg vist tidligere,her, sammen med krokussene, det var Anette fra Fru Pedersens have der afklarede hvad det var, altså krokusserne;-) Der er også et billede af liljen i blomst

Sidste år blomstrede min oliven også, det var dog i august, i år er det nu, er spændt på om der kommer noget ud af det, de står i vores udestue/indgang, og kommer ud senere. Lige udenfor er disse

tre plantekasser i sort zink, som er to meter hver i længden, min handy blik-mand har lavet dem, de rammer den store terrasse ind, billeder kommer når der er mere frodigt, i år sået zenia i, første gang med zenia, og spændt på resultatet:-)
Måtte vise dette syn, som jeg på en måde finder skønt

Med naturglade hilsner Anette

søndag den 23. marts 2014

Der hviles ikke altid på laurbærene, men måske på bænken;-)

Mirabellegrenene er så fortryllende smukke nu
Dette er en opstilling på den ene side af vores indgangsparti. Min laurbær, her, købte jeg sidste år, og pludselig var alle blade fedtet ind i sort stads, da jeg stod og vaskede hvert enkelt blad, i undren over hvad hulen der kunne være årsag til det, slog det mig at jeg havde blandet champost i jorden, i ved de sække der kan købes, er næsten blevet enig med mig selv om at det er synderen, for planten trænger ikke den slags, men det var lige det der var ved hånden;-) sidder der en med et godt andet bud, så meget velkommen

Har købt mig nogle brugte træ havemøbler, med hynder og stillet det an. Sad der og nød kaffen og den gode komfort på stolen, og glædede mig over, igen, at have fået møbler til denne terrasse.
rionettet skal bruges til en klatrerose, den gamle rustne stage er under planlægning, mange ideer er med den. Bygningen er mandens blikværksted, og  til hans hobby, gamle biler

Funderede, nogle dage går der meget tid med at sidde sådan og planlægge, og glædes over det jeg/vi har skabt,  får sommerfugle i maven, i forventningens syn. Terrassen er rammet ind af små buskbom, som med tiden skal give læ.

Hvad skulle jeg gå i gang med netop denne dag, mulighederne er altid mange, jeg fik lette røven! Ved  mandens værksted, står der meget ofte paller der skal leveres tilbage, jeg ville ordne dem, fjerne de visne blade der havde samlet sig bag, og få det hele til at se lidt ordentlige ud, men hvad sker der så, nogle af pallerne bliver til en bænk, i min fantasi, kunne jo lige prøve at køre nogle ned til træet, hvor der altid har stået en bænk, men i år står den i indkørslen sammen med andre havemøbler, og bliver brugt til opstillinger i butikken.
bemærk lige længst til venstre på skærmen, rammer til min-e nye "børnehave-r;-)

Fik stillet lidt paller op,  jeg havde sort spraymaling, og lavede en lille prøve, ikke så dårligt, men den maling rakte ikke til meget, måtte jeg indse, og greb fat i den store bøtte med sort maskinmaling, og en pensel , læs meget ivrig, og jeg malede og malede, har du prøvet at male en palle, eller 4? hele tiden afsløres et nyt sted jeg havde glemt, og da jeg var ivrig, mange steder, jeg fik hold i mig selv og tog fordybelsen og nærværet i min hånd også gik det meget meget bedre.
planter rum, og graver mange steder på grunden, er faktisk blevet glad for at grave:-)


Og her er min nye bænk, og dette er min absolut mest foretrukne plads på grunden, her er frit udsyn, og plads til at bare sidde, studere, sidde, spise, drikke kaffe, bare sidde, de stunder der nu trænges. Lidt hynder, og et tæppe nu i årstiden, en plante i form af, kaprifolie eller klematis, troede engang det skulle være lykkefundet, men den passer sig alligevel ikke ind netop her....

Om bænken er køn, hmmm, den er pænt malet:-) og lavet af de midler der i øjeblikket er til rådighed, og jeg vil elske at sidde der! Det en rigtig hygge plads, hvor benene kan trækkes op, i mine indre billeder bliver det smukt når klatreplanten får lov at vise sin natur.

Med venlige og naturglade hilsner
Anetteonsdag den 19. marts 2014

Halløjsa

Og jeg kan ikke lade være med at smile når, jeg, ønsker velkommen til
Jeg åbnede min lille butik igen i slutningen af januar, og min intention med det er at skabe mig en levevej, uden at skulle gældsætte mig, og som jeg kan glædes over, og trives ved.
I den sidste uges tid har jeg indstillet mig på at det tager tid at starte noget op, og at det koster lidt ekstra, har haft samtaler med flere mennesker som har fortalt om egen erfaringer, det har bevirket at jeg har kunnet slappe mere af i tillid til det skal nok gå.
Så graver rundt i haven, og er blevet enig med mig selv at det går at komme til kunderne med jord på knæene, hænderne kan hurtigt skylles;-)

Min reklame foregår med skiltet ved vejen og mund til mund, og kortet.

Det skilt som står ved vejen nu, ser sådan ud

billedet er fra januar
Har haft flere kunder der gik efter genbrug, men i en noget anderledes udgave end hvad jeg tilbyder, kender godt det at der vil rodes i alt muligt og umuligt, det er sådanne steder jeg selv udvælger tingene.
Har også haft forespørgsler på grene af forskellig karakter, men samler blot til eget forbrug.
Skiltet og fugleskræmslet har pirret nysgerrigheden, fru fugleskræmsel har jeg også hørt omtalt som heksen:-) men føler dog at skiltet er svært at forstå, og vil gerne vise hvad jeg ellers har og kan. Yderligere er det lidt besværligt med åbningstider på skiltet, når jeg nu også sætter det ud på dage hvor jeg normalt ikke har åbent.
Skiltet skal skrives om, og er i gang med det, jeg har summet med det de sidste 14 dage, og stikord er skrevet ned, min blog her hedder Anettes flora, tralala, så nærliggende, med tilføjelse af kreativt værksted!
Er i gang med at forberede mig til weekenden, utålmodigheden er sluppet, og det gør det hele meget lettere, det handler også meget om at komme til klarhed i sig selv. Sidegevinsten er også meget mere nærvær, så jeg flytter rundt og eksperimentere med opstillinger, det er meget spændende, da tingene er af meget blandet karakter og udtryk.
Jeg holder usigeligt af planter og blomster, og årstidens kommer der flere af, det viser langt bedre mulighederne både med mit grenbinderi, men også de forskellige arbejder i metal, det er som at få tingene til at gå op i en højere enhed, og det gør mig så utrolig glad!


Sidder du med en trang til at sige noget så sig endelig til:-)
Tak for besøget og ha en dejlig dag
Anettemandag den 17. marts 2014

Gæstetid og opskrift på super lækre pandekager(banan, mandler, æg)

Jeg elsker at have gæster, og i går var det to veninder og den enes søn, på 6 som jeg er tante grøn til, min anden veninde er tante blå, så vi kaldes tanterne af drengen, så herligt. De kom ved 10 tiden, inden gik der noget tid i køkkenet til det helt store morgenbord

Her er et lille udpluk af formiddagsmaden, snapsglassene er til de blødkogte æg, i skulle se drengen få julelys i øjnene, han elsker den frugt og grønt, det gør vi også.

Men min intention med dette er disse pandekager, som datteren har lavet, det er en fantastisk mundfuld til at få stillet en lækkersult på.

SUNDE PANDEKAGER UDEN MEL

Potioner er rimelig stor da der ikke kan spises så mange af dem, mættende, kan være en fordel at halvere.

4 æg piskes sammen
100 g mandler blendes, men der skal være lidt knas i
3 gerne modne bananer, blendes eller moses

Det hele blandes sammen med lidt citronsaft , samt vaniljepulver og lidt honning.

Disse er stegt på panden i smags neutral kokos olie, der er 3 på en alm str pande, men steg dem i hvad du lyster, jeg må tilstå, jeg havde stegt dem i lidt smør, nok mest af gammel vane, men også duften af smør på panden;-) Men som fortalt den anden dag hun vil arbejde med ernæring.

Jeg kom ind i en stime med at hver gang jeg var i body shop, så fik jeg gaver, en af gangene en hel pose, med al verdens lækre "godter", og dette kort en del af indholdet, det hænger på køleskabet:-D

Hyg og hejsa
Og god appetit
Anette

torsdag den 13. marts 2014

Ganske enkelt, og dejligt grønt

Har ikke nogen favoritret, men noget mad gør mig gladere end andet, blandt andet denne suppe!

Første gang vi lavede denne suppe gik vi næsten efter en opskrift, men siden er der udviklet på den.
Her er der skåret kartoffel i tern, porre i ringe(vil tro ca et kilo af hver) 1 hel chili i fine stykker(vi bruger også kernerne heri), 4 fed hvidløg i tern, salt det hele kommes i en gryde og dækkes med vand, koges til grøntsagerne er møre.
En del af vandet hældes fra i en beholder og grøntsagerne blendes, og vand fra beholderen kommes i til suppen har den ønskede tykkelse. Vi kommer yderligere frossen spinat i for at få den lækre grønne farve, også dette blendes i.
Bacon er klippet i tern, og stegt på panden, vi kommer lidt af baconfedtet i suppen, det smager skønt.
Krydder yderligere efter smag.
Topping her er finthakket porre, men andet grønt kan let bruges.
Tilbehør hjemmebagt brød.

Når jeg hele tiden siger vi er det datteren og jeg vi har stor glæde af at stå i køkkenet sammen, vi er begge vældig madglade. Hun vil uddanne sig til noget der omhandler ernæring, og er til stor inspiration. Mange ting er blevet afprøvet:-)

Hvis du skulle få lyst, så rigtig god fornøjelse!

Hilsner fra Anette 


tirsdag den 11. marts 2014

Køkkenhave og drivhus

Her er noget af det jeg glæder mig usigeligt til i dette haveår......

Et lille kig i køkkenhaven som den ser ud nu, hvis vi får en fræser skal hele stykket fræses, jeg håber, men ellers må jeg i gang med spaden, manden jeg bor med er nemlig ikke til havearbejde uden motor;-)

 Pileflet-agtigt stativ, der er plantet kaprifolie, i hvilken farve aner jeg ikke. Engang skal cirklen af gran-stammerne, som står med rod, blive til en hule, regner med at der også skal plantes humle der. I år er planen at majsene skal stå i midten af cirkler, og der skal være en anden spiselig vækst i den ydre række. Sidste år var der blomsterkarse!
på nært hold

rabarber, elsker synet af bladene, men også blomst
 Det er første gang jeg har plantet hvidløg, de blev plantet i efterårsferien, er det ikke bare fantastisk
Elsker arbejdet med jord og planter, generelt, her er det jordbær, havde ganske få planter sidste år, to kom i drivhuset, aldrig er der set magen til kæmpeplanter, frodighed ud over alle grænser, og de gav mange børn som nu står her
 Her ligger Santa, min vidunderlige og sjove følger
Se hvad jeg fandt midt i oprydning og klargøring af køkkenhave, de pastinakker som ikke nåede at blive til noget sidste år, ligger nu her og gør sig til, begejstringen var stor, og ihh og åhh, hvor er de altså søde, de får lov at ligge lidt længere, må jo følge udviklingen;-)
De sidste porre blev gravet op i dag, skulle omdannes til suppe, på nær denne, må se om den vil give mig en smuk blomst :-)
Lavede også en porrealle sidste år, du kan se den her
Stokroser står ved endegavlen af drivhuset, sidste år havde de majs som selvskab, hvad der kommer i år ved jeg ikke netop nu.
Vi har 4 højbede, dette er den med krydderurterne, den røde potte rummer mørkbladet mynte, for de er nogle banditter til at overtage alt!
 Vi kom sent i gang med køkkenhaven sidste år, og jeg kunne ikke opdrive løg. Så jeg såede, disse er resterne fra sidste år, vi har brugt dem som forårsløg, ganske lækkert.
Stenen i bedet med løg bliver brugt til at sidde på og drikke kaffe, og fundere, lægge planer, og dette er udsigten, endnu, regner med at aroniaen gror sig noget højere.
Ved ikke om du kan se de små knopper der titter op, det er buske af en art som jeg absolut ikke husker noget om nu, de står i en af højbeden, og har slået rødder, de skal flyttes, må have lavet mig en lille børnehave;-)
Krybende benved står også i højbedet, og nu med rod, de skal jo også flyttes
 En børe fyldt, og godt jeg ikke havde taget den store, den bliver altid så tuuunnggg

 Buksbom stiklinger, som har slået rod, yesss!
 Fik sat havemøblerne ud, og lidt endnu, er masse af plads
Er så vild med konstruktionen, derfor  er disse to billeder ekstra store
Vi har 4 tagvinduer som åbner af sig selv.

Fornøjelig tirsdag
Anette