onsdag den 30. juli 2014

Hængte løg, drivhusglæder og skyggeaktivitet

Så blev løgene taget op, og de viste sig at være i variable størrelser, nogle flotte kæmper og andre bare små, i kurven er de der er for små til at hænge op, yderligere er der citron verbena, samt ananas salvie. Dekorationsværdien er heller ikke at kimse af;-)
 Et kig i drivhuset, agurkeplanterne har haft deres velmagtsdage, de to her i forgrunden har ca givet 80 agurker, krumme lækre og flotte, så begyndte planterne at gulnes, sidste år tog vi dem op på det tidspunkt, men har lært at de kommer sig og giver lidt mere afkast, med en pause på en god uges tid er de så småt begyndt igen.
et barn af min gamle dronning Ingrid, melonen ligger ved siden af
Stolen er min plads, et arvestykke fra min bedste, den er grim som noget, men man sidder helt fantastisk i den, om end det er en stund siden jeg har sat der sidst, det er simpelhen for varmt
vandmelon
peberfrugter, ved siden af denne er der snak pebre

Chiliplanten er en jeg har overvintret fra sidste år, hvor den gav os enorme mængder, både til syltning og fryseren, samt giveaway. Den giver også ganske overvældende i år, men planten vokser ikke, det var som om den stoppede da jeg klippede nogle nye lange skud af. Sommerfuglene går i bladene. Er blevet så glad for det krydder:-)
.
 Vi har seks forskellige tomattyper, nogle af dem har haft råd i bunden af frugten, og andre har haft sådan en underlig mat overflade, yderligere har vi de blå tomater, og de er ikke særligt villige her, altså til at sætte tomater, planten ser ellers fin og sund ud. Men vi har allerede flere tomater nu end vi kan nå at spise, og det er virkelig lækkert med alt den hjemmeavl.
Basilikum, uhmmm:-P

Tilsyneladende kæmpe chilier, den bliver rød
Drivhuset er mandens domæne, bare ikke blomsterne, for dem drukner han;-) Der er vindruer i to af hjørnerne, og de bliver formet og klippet. Der er ved at blive sat rendejern op som senere hen skal rumme en tagrende, hvor jeg må plante i. Her er det mandens plads, kikkerten bliver brugt til at kigge fugle og dyr ned over markerne. Oplysning til nye læsere, drivhuset er bygget i foråret 2013, af min mand og vores tømmer, alle ydre rammer er det beklædt med zink og er på 22 kvm,
Og Santa har det meget varmt

og jeg har det varmt, sidder i skyggen og piller bark af disse rødder som kommer til salg i butikken, de har ikke tidligere været til salg, men mange har spurt efter dem
Også er jeg blevet helt og aldeles forelsket i brombasserne, de sidder der og mæsker sig fylder sig med pollen så de næsten ikke kan lette, denne er ikke så slem endda, ikke endnu. Må slå et slag for havens glæder, en af de virkelig store fornøjelser/gevinster jeg oplever i forbindelse med at plante haven til med de skønneste blomster, træer og buske, er det liv der kommer, af summen og sværmen.

Mange hilsner Anette

lørdag den 26. juli 2014

Et kig ud af køkkenvinduet og glorie de dijon

Når jeg står i køkkenet i disse dage, er det hvad jeg kan stå at kigge på, jeg kan praktisk taget stå inde og plukke blomster. Det er første gang jeg har dahlia, red skin, og er i blandede farver, købt i absolut sidste øjeblik hvor jeg fik 3 knolde for en tier i plantorama. Det er også første gang jeg er virkelig tilfreds med det helhedsindtryk det giver af kummerne, og det er en succes der helt sikkert skal gentages, også med denne type, et andet sted har jeg også dahlia, med grønt fliget løv og blomsten viser sig at være rosa med hvid, dem er jeg knapt så begejstrede for, sådan helhedsmæssigt, de kommer måske med en anden dag.
Den der står i den grålige krukke er en kinesisk koriander, den er svær at give vand nok, og vokser med en fart der siger spar to, den må klippes ned, har ikke afprøvet den i maden endnu, bare det at smage på bladene føj, faktisk minder den i udseenet om en eller anden stueplante jeg ikke lige kan komme på.
 Her kommer rosinen i pølse enden, min darling, rose glorie de dijon, jeg er helt pjattet med den, og duften uhmmm, dog havde jeg forventet farven var en smule anderledes. Hun er oppe i en højde på ca 1 1/2 meter, og står nu med mange knopper, klikker du på etiketter kan du se mere om denne historieske rose, som er den første af sin art her på stedet.
glorie de dijon

glorie de dijon
Og hvor er jeg glad for at have fundet haveglæden, kan faktisk næsten ikke beskrive hvor jeg glad jeg er for det, og hvor stor en nydelse det er at gå rundt og nyde egen have, men måske du kender den glæde og stolthed der ved din egen have?

Ha en dejlig weekend
Anette

tirsdag den 22. juli 2014

Blomstrende og farverigt

Det er sådan en stor nydelse at kigge på alle disse dagligt, og at se aktiviteten af bier sommerfugle, brombasser og andet summende, og kvidrende. Som sagt tidligere begyndte jeg at anlægge haven sidste år, og jeg har morgenfruer flere steder, samt andre frøblandinger, en del vildarter, men også ordinære stauder, buske mm, jeg holder i den grad af  farver.


min første gang med geoginer, og det er en stor succes, jeg købte dem i blandede farver, så det er spændende
sæbeurten stod i skovkanten og lokkede med den skønneste duft, nu står den herbag de tre store kummer er der sået solsikker, planen er at det skal virke som et gennemsigtigt gardin, lavendlerne har jeg selv lavet;-)


skarbiosa kom også med hjem fra engen sidste år

kl 8 blomst kom med mig hjem fra engen, også sidste år, utroligeste farve, forførende duft, og meget meget selvsående

og nilleke er pludselig kommet af sig selv, velkommen:-)


Med lysten til at dele:-)
Mange hilsner Anette

lørdag den 19. juli 2014

Hånd i hånd

Og butik-campingvogn har atter holdt flytte dag, sådan så det ud i går morges, jeg havde indstillet mig på at jeg måtte holde lukket, også selvom manden arbejdede hen i mod at give mig denne platform til kl 10, den stod færdig lidt før middag, kys og 1000 tak til min mand.  Dette er grundformen til selve butikken, pladerne der er skruet på, er en midlertidig løsning.Jeg var nysgerrig efter at indrette mig, og når jeg har haft lukket nogle dage, så glæder jeg mig som et lille barn til at åbne igen, som en længsel der bliver indfriet.Selvfølgelig er dagene hvor jeg har lukket også til stor glæde, det er som en balance. Dette er basen en lille stund fremover, en to tre også vupti, sådan føltes det, næsten;-) 

Til de som ikke ved, kan jeg fortælle at jeg har brugt campingvognen som base for min butik, gennem det sidste halve år, du kan se hvordan det hele begyndte HER , fanen er netop opdateret og du kan finde lidt flere billeder og ord  nederst på på siden, af udviklingen, samt et kig ind i campingvognen.Jeg føler i den grad at hele vores hjem, grund og erhverv nu begynder at gå op i en højere enhed. jeg nyder at invitere folk ind på vores matrikel, jeg nyder at få have snakke, kreative("håndarbejde") snakke og gamle ting snakke, det hele er utroligt givende, og jeg elsker alle de historier folk fortæller

                 De sidste to billeder er også fra i går morges, og de måtte altså lige med;-)
Gennem hele forløbet har jeg bemærket at havens tilblivelse, og min butiks opståen, næsten har gået hånd i hånd, og det er ikke noget jeg bevidst har arbejdet på, det er bare sket helt naturligt. Lidt som jeg aldrig havde troet at jeg skulle sælge gamle ting, eller arbejde med metaller, om end jeg selvfølgelig har kunnet mærke at dette er sjovt.

Ønsker dig en fantastisk dejlig weekend
Med naturglade hilsner
Anette

mandag den 14. juli 2014

Og det gør mig glad

Her er der også plads til hunden Santa, han nyder i den grad at tage sine ture op over højen og ned gennem vildnisset bag, yderligere kan han bedre holde øje. Han bruger heldigvis de samme stier, så det er bare at lade være med at plante for skrøbeligt der, har jeg erfaret

gammel kone ved et af fuglebadene
Har to slags hjortetrøst, denne er vildarten, som ligger ganske forsigtig ud, den anden er ikke afbilledet her, men den er ganske voldsom, og en af de købte.Ved ikke hvad der er med syrenen, men den havde samme tendens sidste år med brune bladspidser. Yderligere er der to slags græsser, en fra engen jeg ikke har slået navnet op på, men den trives fint og ender ud i en pæn højde. Den anden er en miscanthus, og begynder først nu at tage fat, alle dele er plantet sidste år
Bærmispl, krybende sedum, og dejligt duftende og skønt smagende skovjordbær, elsker at jeg kan gå rundt i hele min have og hapse lidt spiseligt hvor end jeg går, om det er urter blomster eller andet. Kan også se der er lidt at luge væk;-)
Her er der under ombygning, tidligere var der et blåt hav af geranium, haveklinten blev flyttet i stegende hede, må vist hellere klippe den ned.

Holder af at bruge sten, om det er oppe eller nede. Billederne over ses alle fra vores store terrasseområde

et kig når vi går ned til drivhuset


fra mit vilde område-frugthaven

her er dette område

Gråsten rose

Med venlige regnvejrs hilsner Anette