lørdag den 30. august 2014

Fra et skønt besøg i Fru Pedersens have i Vemb

I går blev det til et besøg i fru Pedersens have. Herhjemme styrtregnede det fra 6.30 og det gjorde det stadig da vi drog mod vest lidt før middag. men vejrguderne var med os, da vi ankom skinnede solen næsten og gummistøvler og div kunne pænt blive i bilen. Jeg havde stor glædet mig til at besøge den have og ikke mindst Anette, som i den grad inspirere med sin passion og måde at hygge op på.
Her ses velkomsten ved p-pladsen, og hvor det bragte smilet frem.

Og vi blev budt velkommen ca her, af Anette, samt 4 killinger som kommer senere i indlæget. Og sikke en frodighed at komme til, hjertetræet er blot 14 år gammel, og det er et af de træer der skal plantes i vores have. Jeg fik taget 280 billeder sååååå, you know, så her kommer en rimelig mængde;-)


Killingerne fulgte os i hælene, de to af dem vendte om, mens de andre to fortsatte med at følge os, de havde aldrig været så langt væk fra deres base før, og begyndte at miave meget højt, så Ida fulgte dem tilbage.


er den ikke bare skøn:-)

flotte gamle frugttræer


den vogter ved udgangen til marken


imponerende syn

Og det fantastiske lille lysthus, som der også var hygget op i med stearinlys, ja de stod mange steder, også ude, en af de ting jeg selv vil øve mig i, er bedst til at gøre det inden døre;-)

så fint altså, og længe siden jeg sidst har set planten venushår


Og her er en smilende fru Pedersen:-) en fantastisk god værtinde 
Og støvlerne her måtte med, min datter havde sådan glædet sig til at se dem, for har jo gennem tiden vist hende en del også fra dette sted.

En ting er sikkert og det er at vi vil tage turen til Vemb igen for at besøge hendes julehave. Kunne du selv få lyst til at besøge Fru Pedersens have, kan du finde meget mere information HER 
Yderligere 1000 tak til Anette, for en fantastisk modtagelse, og for at ville dele sit eget paradis med os andre.

Med venlig hilsen Anette

tirsdag den 26. august 2014

En update på byggeriet af butikken

Så sker der atter noget på byggeriet af butikken, i fredags kom skelettet op at stå ved hjælp af tre kvikke mænd, og jeg har trang til at sige jeg er glad, og glæder mig utroligt. Det er fint med tegninger, men jeg oplever gang på gang at jeg først virkelig kan forholde mig til tingene når de står der. Morgenen efter brændte min morgenmad på fordi jeg sad der og beundrede og drømte;-) I dag kommer elektrikeren, og på fredag kommer de kvikke hjælpere igen, og ind til da står mit arbejde med at male brædder til facaden. 
Den del af bygningen der er tv, er det rum der er frostfrit, og, den anden del, den th, er en overdækning, hvor bagvæggen bliver helt lukket, dog med et par staldvinduer i for at give et kig. Jeg har erfaret at det giver en helt anden oplevelse når besøgende/kunder kan se noget af matriklen, det føles som der kryber en ekstra dimension af ro/behag indover

Der hvor midten af bygningen er, kommer der store sprossede vinduer, samt glasdør, det er indgangen, mellem de forskudte taghældninger kommer der også et langt vindue, i den ende der er tv kommer der endnu en glasdør, udenfor den kommer der en terrasse, som forbindes med stien til drivhuset.

Vi har snakket en del omkring farven på bygningen, men da jeg for en stund så et træhus på en anden blog, da ændrede farvevalget sig, jeg forventer at når det kommer op og har stået en stund, at det kommer til at se mindre grå ud, her er det lige malet med transparent gori. Vi maler inden, da træet vil give sig alt efter vind og vejr, og vi ønsker ikke de der sprækker der ellers kan komme til syne, sømhuller må plettes efterfølgende. Finder også farven meget skøn sammen med birketræernes stammer
I alt dette med byggeriet har jeg måttet træffe en svær beslutning. Jeg har ind til videre lukket de næste 14 dage. Men du er velkommen, hvis der er noget du har lyst til at se, eller spørge om. Under fanen beliggenhed/åbningstider vil der løbende opdateres omkring åbningstider i byggeperioden. 
gråstenrosen, sund plante, blomstre nu virkelig fantastisk for 2. gang, men denne gang kommer der de rosa pletter, duften er svag

golden celebration, dens blomster har det endnu med at ligge ved jorden, men den stor trives, og dufter fantastisk:-)
Det var alt for i dag, må din dag blive god!
Mange hilsner Anette

lørdag den 23. august 2014

Også med lidt spislige billeder

Sjovt nok har det taget mig lidt tid at erkende at vi er kommet ind i sensommeren, sådan har det aldrig været før, men det er krøbet under huden nu, og begejstres over det lys og den fortættede og intense stemning der opstår. Til morgen skinnede solen med et varmt og gyldent lys, og kameraet trængte til at blive luftet lidt;-)

Guldborg, plantet sidste forår, uhmmmmmm

Tilføj billedtekst
Engang stod der en pallebænk, og det var min ynglings plads inden den kom til, nogle gange skal man gå og kigge lidt på tingene, og jeg var ikke helt tilfreds, jeg oplevede oveni købet modstand ved at sidde på den bænk, og den endte ud i at være opbevaringsplads til hundens legetøj, mens der skulle slås græs. Jeg bryder mig ikke om at have ting der ikke bliver brugt, eller for den sags skyld ikke tjener et formål, og jeg nød ikke engang synet. 
Er vild med de gamle kæppe jeg render rundt og finder i skoven, og der bliver eksperimenteret og leget en del med dem, og nu står de her, for en stund
mombresia er kommet til her ved en tilfældighed, skønt med sådanne overraskelser

fennikel ikke alene smager godt, men er også formidabel i buketter

salat i stok, ligeledes også god i buketter


pyntegræskar


 Er totalt vild med det dekorative der er ved at salaten er gået i stok, gik nærmest i spændt forventning, og jeg kan stadig spise af bladene, om end de nu har en kraftigere smag

et kig ved indkørslen, se lige hvad der er på den anden side af vejen


et kig fra indkørslen, på den anden side af vejen
Ønsker dig en rigtig god weekend
Solskinds hilsner
Anette