onsdag den 29. oktober 2014

Lidt om at tage skeen i den anden hånd

Hvad gør man når man har romantiske drømme, om at tingene går som planlagt i hovedet også ikke gør det i virkeligheden. Min mand har travlt i sit eget firma, og min butik må ligge stille. Først opstår der en form for sorg over at tingene ikke vil som jeg vil, så kommer skeen i den anden hånd og begynder i det små med at gøre bare lidt tiltalende, og glæden bobler atter om kap med solen og det milde vejr. Visioner kan atter opstå i den tilstand.
Som det fremgår af billederne er der hængepartier rundt omkring, et bygge projekt der har været mere langvarig end planlagt, da flere faktorer skal spille sammen, også de uforudsete, for at få tingene til at ske. Mit potentiale ligger ikke i det byggetekniske, der må fagpersoner til. Men jeg kan lege lidt kan jeg, tilfredsstille min trang til at hygge.
Og i dag males der, også selvom der mangler plader på nogle af væggene, jeg må prøve, og kan føle det føles godt. Troede at de plader, kaldet osb plader var en ny opfindelse, så lurede lidt da min murer veninde sagde åhh, de gode gamle osb plader. Nu skal de så males, det duer ikke med den rulle vi har, så penslen er i sving, og det er noget af et arbejde at ramme ned i alle de små huller.Billederne over er alle en del af den udsigt der er fra bagdøren i butikken, har holdt kameraet højt nok til at komme over den grimme trailer med materialer;-) Honningurten er jeg selvfølgelig gået hen til, den står i vores køkkenhave, som ligger op af butikken.
stjerner i flok som skal hænges op
Aner ikke hvordan afslutningen på indlægte skal være i dag, så vil slutte af med at ønske dig en dejlig dejlig dag.
Med solskinshilsner AnettePS OFFENTLIGGØR ÅBNING AF BUTIK SÅ SNART JEG VED NOGET:-D

søndag den 26. oktober 2014

Efterårsbilleder fra min forhave

Efterår i min have som er langt fra klargjort, men har fjernet en del, og det var svært at nænne, der var jo stadig blomster i ærteblomsterne, og valmurene, ikke mange, men de lyste op, røde og lyserøde klatter, som helhed så det fint ud, som jeg også syntes det andet under gør, når det er i en sammenhæng, men de kom væk. Har samtidig også lavet mig et par erfaringer, svaleurt og høgeurt er meget ivrige, og skal de være i blomsterhaven skal jeg også være over dem med saksen inden de smider frø, eller bliver for massive.

her ses blandt andet rosen Leonardo da vinci
og den gule røllike blomstre igen

Rundt omkring i alt det vilde er der plante forskellige buske, og flere græsser

Noget andet jeg oplever, og har oplevet sommeren over, er at ønsker jeg det vilde look, er det en meget fin balance i at kunne tolerere at det virker rodet i et nærstudie, og gøre sig de erfaringer der skal til, for på den ene side er jeg et menneske der elsker at holde en vis orden og en god oprydning, men holder også utrolig meget af naturlighed/ lettere rod. Dette er noget jeg øver mig konstant i, på mange andre områder.

Midt i lugning og oprydning var jeg nød til at gå ind efter kameraet, jeg blev simpelthen overvældet af skønheden, en af de der følelser der bare pludselig kommer, solen skinnede ikke engang jeg lå med snuden ved jorden og kom til at kigge på alle de utroligt smukke blade, og alt det andet der skete.

Og jeg holder utroligt af efteråret, alle årstider, nyder at det nu er en anden luft, og at jeg nu kan fordybe mig i andre ting.

 Med venlig hilsen
Anette

PS Santa kunne jeg ikke lige stå for, der sidder han ofte når jeg er i forhaven.


fredag den 24. oktober 2014

Døde fuchsia får nyt liv

Jeg har lige vinterpyntet en meget stor mængde krukker hos en privat kunde, disse to stammer lå i affaldsbunken, og jeg fik lov at tage dem med hjem. Det er gamle opstammede fuchsia kroner. Jeg finder dem yderst spændende, men ganske svære at tage afstands billeder af, så derfor får i dem med forskellige baggrunde, de to stål låger står på mit værksted.

den lille stjerne er en sandsten der er presset i form
kobberbøtterne har min mand lavet, der er forøvrigt ler i til at holde stammen


de små grålige tingester er fra mamelukærmes frøstande

Alt er sat sammen efter devisen fri fantasi.
Ha en dejlig eftermiddag
Med venlige hilsner
Anette

mandag den 20. oktober 2014

Det handler om kranse, genbrug, og om at musesikre

Holder også meget af kransen, alle typer, fascineres af overvældende kranse med eks ene af kogler, kastanjer med mere, og nogle gange er det min intention at lave sådanne, men der sker noget når jeg begynder, pludselig overvældes jeg af en lyst til at gøre noget andet, sådan har det altid været, med mindre de er lavet i ren "grønt".
Her er kransen formet til en oval, af kraftig hegnstråd, som er beviklet med skovmos, og efterfølgende er der fæstnet lærke og hyldegrene på med vinseltråd, for til sidst at lime kastanjer og bog på.
Denne er bundet på en halmkrans, som er beviklet med hvidt mos og skovmos, samt en yderring af birkegrene, jeg brugte den, som den nederste ring, tidligere på året i denne kreation. Efterfølgende har jeg viklet gyvel omkring, samt pyntet med krigstjørn, bark, kastanjer, bog og et solsikkehoved. Og hvorfor alle de lag og beviklinger, fordi jeg finder det sjovt og spændende.
Det er noget træls lim jeg har fået fat på, det tråder helt utroligt også ser det nærmest blå ud. Stigen er et kup, manden mener den burde brændes, og at sådanne ting giver man ikke penge for, men tror faktisk han kan se ideen med den;-)
en hilsen fra sultne mus

endnu en hilsen
Her kan du se hvorfor jeg taler om at musesikre, kransen stod på belægningen op af husmuren, og morgen efter var musene gået om bord, og jeg så en af de banditter der havde været i sving. For eftertiden bliver de kranse jeg laver hængt op på mine stiger, for så let skal de ikke have det. Har hørt der er mange mus i år, det tror jeg på, vi har aldrig tidligere døjet med den slags, men i år har jeg allerede set flere (ude), og endnu engang, jeg bryder mig ikke om mus, tror faktisk naboerne kan høre når jeg møder en;-)

Mandags-hilsner
Fra Anette

torsdag den 16. oktober 2014

Om at indtage rum

Sidste år stod jeg på mandens blikværksted og arbejdede, i år er det anderledes jeg er ved at omdanne vores vaskerum til mit eget værksted, så mange ting skal omrokeres og holde flyttedag, jeg har gjort mig en overraskende opdagelse, og det undre mig da slet ikke, det der undre mig er at det først opdages nu. Hvad inspirere dig, hvad trives du med, jeg har har også selv skullet opdage det hen af vejen.........
Ens eget rum kan gøre en væsentlig forskel på lyst, til tingene, at tænde stearinlys, sætte lidt hygge frem med det der er ved hånden, roede lidt, kigge lidt, prøve lidt for at opdage her er rart at være, og jeg har virkelig lyst til at lege.
Her er det en krans, formet af kraftig hegnstråd som er beviklet med mos, bagefter pyntet med lærk, hyld,bog og efeu.De to billeder over er et bette kig til mit værksted, der hvor kommoden står var tidligere plads for vasketøjet, her hvor bordet står var plads for fryseren. Til bordet har jeg længe været på kig efter et gammelt overskab, til at skabe lidt system med, men har ikke villet give pengene for noget der ikke føltes som rigtigt, så hellere vente. Så for et par dage siden kunne jeg ikke vente længere, og gik i gang med at kreere min egen interimistiske løsning på noget der kan holde og rumme en form for styr på tingene, det ser faktisk i mine øjne langt hyggeligere ud i virkeligheden;-)
 

Her er det Rajah som efterhånden har indtaget hele hus og værksted til sit rum, hun færdes hjemvandt overalt, og er nu begyndt at snakke med Santa, de leger hund efter kat, men han har trods alt lært når han skal holde snuden væk. Glæder mig til at hun også kan være ude, for i går da jeg hentede mosset, da sad der en mus i nettet, må sige den var sød på afstand med den behøver ikke bo i mine materialer, bryder mig absolut ikke om mus der forskrækker mig;-)

Efterårshilsner
Anette


søndag den 12. oktober 2014

Billeder af blomster og DIY vindspil i kobber

Jeg har længe villet tage nogle bedre billeder af de vindspil jeg laver, det kræver lyst og stille vejr, og måske endda en dovnedag, sådan en har jeg haft i dag, og har kunnet sidde stille og nyde den behagelige sol, glædes over det jeg gennem det sidste 1 1/2 år har lavet her på matriklen i forhold til haven, ren nydelse.


Dette kan jeg sidde i min gang som består af et glasparti på den ene side, og fungere som en lille udestue. Jeg klippede trekants blomsten ned, nu står den og blomstre så fint, græssen er en elefantgræs, bag den, dog med sti imellem, står en græs fra engen, som du kan ane på billederne.
Ærteblomsterne blomstre stadig lystigt, her står de sammen med gaura, og se lige mine løvefod, som også blev studset, de har lidt noget i vores tørre sandjord her i sommeren, men nu trives de:-)

Har vist forhaven mange gange i løbet af året, og kan slet ikke lade være med at tage billeder af den, se lige de to stativer, mit nye legetøj, som jeg har så mange meget velegnede pladser til. Men de skal placeres her mellem de to store vinduer ud mod vejen, faktisk er det lidt skørt for havde lige købt lidt forskellige vækster, og plantet, ville gerne have noget højt og fast/bevægeligt i udtrykket, så nu kan det blive flyttet igen når de forskellige elementer er afblomstret, imens kan jeg finde ud af hvad der skal laves med stativerne som jeg købte for en slik på et privat marked.

Ønsker dig en dejlig søndag aften
Anette