søndag den 30. november 2014

To lys på et bord

Månedens sidste indlæg falder på første søndag i advent, jeg har fire dekorationer af slagsen, men der er ikke plads på det lille bord, som står i min stue. De kan bruges sammen eller hver for sig, som en del af borddækningen. eller hvad du nu lyster. Fordelen med materialevalget er at de kan holde sig helt til jul:-)

Finder det ganske sjovt at have så lidt plads at arbejde i. Leret er rullet som en kegle som jeg derefter har sat skovmos udenom og stoppet det ned i glassene, lysene er spyddet med tre stykker kraftig tråd, grene er sat fast med hårnåle også af sortglødet kraftig tråd, bogen er limet fast.

Jeg har valgt at føre lærkegrenene ned til bunden af glasset for at give en større oplevelse af helhed. Det kunne også have været flot med lidt højere keglelys, for at få en virkning der var mere elegant, men de var ikke på mit lager.
Måske det er en af de der dage hvor jeg render rundt og nynner melodien fra titlen på indlæget, du kender det måske, når der bare er en sang der køre om og om igen;-)

Ønsker dig en dejlig adventssøndag
Gode hilsner Anette

fredag den 28. november 2014

Hvad sker der lige;-)

Pyntesyg og pynte glad, hvad pokker skal alt det nu til for, troede aldrig at jeg skulle finde på at hænge andet end lamper op på bygninger, man ødelægger jo træværk og murværk med grimme huller, nøjagtig som inde i stuen, hvor der, når der rokeres rundt er nødt til at findes på et eller andet for at dække de grimme sømhuller af min hånd;-)

Tror jeg er blevet påvirket af at kigge på inspirerende blogge, i alle tilfælde er en stædig rad skubbet lidt til siden, for jeg elsker at rokere rundt og hygge. 
Den anden dag var jeg hos min kusine for at finde egnede elementer til butikken, manglede noget at lave dekorationer i, og der stod denne si, yesss, kiggede på den et par dage, og i går fandt jeg skruemaskinen frem, jeg har fået min egen lille handy sag, og den virker fint, målte afstande, for jeg skal jo gå og kigge på det, så det må hænge i vatter.

Og dette er bag butikken, bordet stod nede i frugthaven tidligere på året og mit første forsøg på at pynte, andet end ved døren, og i hjemmet, nu står det her, og man kan se det inde fra butikken, da bagdøren er af glas, men yderligere kan jeg stå og kigge både butiksgavl og dette fra mit arbejdsrum, og jeg nyder i den grad at kigge på lysene, også selvom det er dag. Bag bordet er der en buksbomhæk, forestil dig den som baggrund...Og tøj på snoren, det er ikke engang vasket, det har lagt på datterens hems i en årrække, fyldt af gode nissepigeminder, og hun blev så glad da jeg spurgte efter det, det er julepynt lige efter mit hoved, sådan er julen for mig, vældig barnlig, og fyldt af eventyr, historier og forventning, og jeg har hygget mig stort med at lege nisse for børnene da de var små.

Også et juletræ er det blevet til, magtede ikke længere at se på en kreation der minder meget om denne dog med årstidens blomster i, og meget mere slidt i udseenet. Jeg hev det hele op i går og lavede træet her, grannen er fra et af naboens træer der ikke længere kunne holde sig oprejst.

Her er vores indgangsparti, de orange stearinlys du kan se i vinduet th står i mit arbejdsrum, billederne af dette område måtte med, for jeg finder farverne meget intense. Husløgene står og venter på at komme ind i dekorationer, derfor er de ikke plantet i potterne
Ønsker dig en rigtig god weekend
Med hilsner Anette

onsdag den 26. november 2014

Adventskransene og haven blomstre

Om vi her i huset skal holde traditionen så er vores egen adventskrans ikke klar til første søndag i advent, men vi må se tiden an, gad vide om ikke familien ville blive skuffede hvis de ikke kunne drille mig, bare lidt.


Kransen over er en halmkrans beviklet med skovmos, derefter er der påsat forskellige grene, og kinesisk ene(den skal jeg have i min have), og lidt mariebær, yderligere har jeg trådet bog med boulliontråd, en vældig hyggelig beskæftigelse, som katten var vild med. Guirlanden af bog er løseligt kastet hen over det hele, bagsiden af kransen er beklædt med kirsebærlauerbær, de falder mere naturligt ind når de er tørret.

Og nu lige lidt afveksling inden den sidste kransDer er faktisk flere farveklatter rundt omkring i haven, for diverse sommerblomster står stadig, er det ikke bare fantastisk....


Også lige en i de gode gamle rød hvide farver, igen har jeg brugt grene og guirlander af bog. Selv ved jeg endnu ikke hvordan vores krans bliver, men min jul bliver naturpræget, med sløjfer og eller snor.

Med hilsner Anette:-)

mandag den 24. november 2014

Varme lys og dekorationer

Rajah har fundet plads på stolen foran brændeovnen, hun har boet hos os i ca 7 uger, og vi elsker at have kat, hun har det som blommen i et æg, og overraskende nok en del lettere at opdrage end hunden. Teksten på puden behøver hun ikke, hun øver sig og øver sig, og hver gang hun har prøvet noget nyt, så er hendes selvtillid helt i top, hun og hunden er begyndt at ligge ved siden af hinanden, hunden er lidt klodset for at sige det mildt, men han nyder det, så meget at han lige rullede sig om på siden den anden dag, med det resultat at han lagde på katten, ups og miavv, jeg morer mig ved at observere.Her er lidt forskellige dekorationer, jeg går ikke op i mode og trend, men påvirkes alligevel på den ene eller anden måde. Den anden dag blev jeg spurt om jeg gik på kurser eller til demonstrationer, må tilstå at jeg end ikke har overvejet det, så kunne sige at det gør jeg ikke. og det er mange år siden sidst. Men jeg kigger på blogge, jeg render rundt i blomsterbutikker, går ture i naturen og hapser lidt hist og pist, omdanner det så det kan harmonere med mit temperament. Det kan godt være jeg er en gammel rotte i faget, men at være begyndt for sig selv er noget andet, jeg må opdage min egen stil,  og måde at gøre tingene på, kan vel nærmest sige den har været gemt væk i en årrække. Den røde kalenderdekoration under lavede jeg om søndag morgen, før var den i en glasskål jeg var utilfreds, helheden skabte modstand, så jeg pillede den helt op. Den kom i en anden krukke, den er solgt nu. Med det vil jeg sige, du ved det jo nok, men alligevel, er du ikke tilfreds så pil op, det er ikke altid hensigtsmæssigt at blive ved at rette til;-)
de små zinkskilte er prisskilte

Jeg tog en del billeder søndag formiddag, billedet over er fra lidt over kl 10 samme dag, mørkt ikke, ikke sært vi har brug for masser af lys inden døre, og ekstra med varme til at tørre og varme sig ved. De sidste dage er jeg blevet opmærksom på at jeg må da også have en fed krans på egen dør, du kan finde den som en af de første under fanen binderi/inspiration.

Alt for i dag, solen titter kort frem, og det er skønt!
Anette

fredag den 21. november 2014

Krans, kors og din mening

Jeg binder mængder af kranse i disse dage, og har meget svært ved at lave to ens i træk med mindre det er en bestilling, så er det noget helt andet.
Denne vil der med sikkerhed ikke opstå to ens af, jeg lavede den da lysten til noget andet dukkede op, og kaldte den gå af mok kransen, og det føltes forfriskende:-) Det hele er bundet på en halmkrans, kastanjerne er trådet, og da lærkegrenene er brugt i store stykker kræver de også hårnåle af kraftig blåglødet tråd, resten er bundet på med sort vindseltråd, jeg bruger altid den sorte da den hurtigt ruster, og ikke gør væsen af sig.


Den anden dag fejrede vi svigermors fødselsdag, og hun har de samme ønsker fra os hvert år, juledekorationer, de er ikke afbilledet her, men kom til at tænke på det da jeg så nålene på lærken, i den ene af hendes dekorationer var der brugt lærk med nåle på, de sødeste gullige rosetter, jeg valgte at lade dem sidde, var helt vild med udtrykket, men havde med i overvejelsen hvordan det ville virke på andre, reaktionen kom straks fra min datter, hun fandt det ikke kønt, men derimod gammelt og vissent, jeg valgte at pille nålene af. Hvad er din mening?


Selvfølgelig skal der nærbilleder til, og forskellige baggrunde, kransene kan bruges til hvad du lyster, også inde.
Her er det et kors, bunden er formet i halm, og bundet godt med vindseltråd,  alt er bundet ind mod midten, og korsformen har jeg forstærket med barkstykkerne i samme form. Er vild med at bruge krybende benved, den kan spille og give liv til mange typer af dekoration, men den kan selvfølgelig ligeså let komme til at virke malplaceret.

Og i dag er det fredag, ønsker dig en dejlig en af slagsen:-)
Med venlige hilsner
Anette

tirsdag den 18. november 2014

Det er meget mere end en reklame


Jeg begyndte denne uge med at være en uge for langt fremme, troede det var første søndag i advent allerede på søndag, i går eftermiddag gik det så op for mig at der er laaaang tid til endnu, så kunne jeg bare le, og nyde den ekstra uge jeg fik foræret. 
Måske jeg alligevel skulle have mig en ordentlig kalender i pap, den er mere overskuelig end den på tlf.

billedet her er fra min stue, adventsstagen står nu i butikkenHer er det en adventsstage i jern, pyntet efter metoden fri fantasi. Selv mener jeg ikke at stager med 4 lys  kun er forbeholdt julen, de kan også pyntes efter årstiden, jeg ville aldrig selv pakke den ned i julekassen.  Måske du allerede har set den under fanen binderi/inspiration, som den kom ind under for nogle dage siden....
dette er i butikken, holder meget af udtrykket
disse er også i butikken


Og nu til overskriften, for selvfølgelig er det også en reklame for butikken, men det er i den grad også en glæde at dele af noget af det der optager mig, yderligere er bloggen et rigtig godt arkiv, til at se der er udvikling i det hele, jeg bliver mere og mere glad for den.
Om få uger har jeg haft bloggen her i et 1 år, og husker tydeligt at det var en udfordring for mig at sætte ord på de forskellige ting, om det er en dekoration, madopskrift eller havetanker.

Med hilsner fra
Anette

fredag den 14. november 2014

Advent og dekoration

Så er decembers lysende forberedelser skudt i gang, både det enkle og det mere eventyrlige, jeg kan selv lide det hele, og nyder afvekslingen.
En af de vigtige ting at huske på når der som her, er arbejdet med mange forskellige materialer er at skabe variation i højderne, men også at der er pletvise grupperinger, som gør at det hele ikke bare er et virvar, eller fladt landskab. Dekorationerne er i ler, og mange af tingene er  trådet, grenene har jeg sat fast med hårnåle af sortglødet tråd. Det samme gælder for den sidste dekoration i dette indlæg.

adventskrans til fad

nærbillede af kransenadvents dekoration i madam"blå"


nærbillede af advents dekoration i madam"blå"
Hvis du skulle få lyst til selv at gå i gang, vil jeg ønske dig god fornøjelse, ellers til alle en vidunderlig weekend:-)
Med venlige hilsner 
Anette