fredag den 27. februar 2015

I hjertet gemt

Har gennem få måneder været med mine/vores kære naboer, og veninder, vidne til at den ene mistede sin mor til kræften. Jeg fik aldrig mødt moderen, men fik kendskab til hende via fortællinger, derfor farverne og formen.

I går i deres tilfredshed bad de mig ligge hjertet frem her. 
Jeg er i dyb medfølelse og beæret over at jeg er blevet bedt om både at lave det og vise det frem.


mandag den 23. februar 2015

Mere pil og kreation

Jeg har længe villet have mig et pilestykke, og det skulle ikke bare være et effektivt stykke mark.
Det er vigtigt for mig at udover at jeg selv kan bruge pilen i binderiet, at det også rummer et "dekorativt" element, som kan give en anden oplevelse.


Det skal ikke være en hemmelighed at jeg føler mig dybt inspireret af Kjeld Slot, og da jeg læste dette indlæg, dukkede utroligt mange nye muligheder på. Du kan finde indlæget her
Kig lige de underlige tingester han har i sin have, jeg er vild med dem, de pirre min nysgerrighed, jeg får lyst til at gå rundt mellem dem sætte mig, kigge, undres, og opleve en form for  meditation!
Ja jeg var høj af begejstring, og i løbet af ganske få minutter var min plan med pilene klar, jeg ser for mig store og svajende buketter. Der er 14 felter i alt på 75x75 cm.
Jeg har bare ventet på at tiden og vejret skulle gå op i en højere enhed, så jeg kunne komme til at grave. Det gjorde det så i går, hvor jeg atter lagde de sorte papstykker ud, for at få en fornemmelse af det.
3 af hækstykkerne i dette område, består af sargents æbler, og i det bagerste stykke hæk længst th, som grænser op til frugthaven er der solbær og ribs. Ved indgangen til de forskellige rum er der plantet træer, der på sigt skal fungere som portaler.
Fra venstre: rød belgier, black maul, vimitalis, bleu, gul alba og til sidst dix. du kan se den første plan med dem her
Her er pilene som skal skal klippes ud i 30 cm stykker, og stå med et mellemrum på 25 cm, ved godt der ikke er nok pil her, og har fundet et sted hvor de kan købes til 50 øre stykket, er du interesseret så linker jeg gerne.
Denne kreation skal ikke stå her, og er derfor ikke gravet let ned, eller fyldt med sten mellem jernstængerne. Jeg måtte afprøve, for at opleve hvordan den virker:-) Der skal plantes noget i toppen af den, og har prøvet med efeu, men opnåede ikke helt den effekt jeg ville. Du kan se tilblivelsen af den her
nærbillede
Oplever gang på gang at når ideen er klar så dukker den rene lyst op til at grave og gøre, og imellem tiden kan fokus bruges til noget andet:-) I dag sner det, og jeg har fanget mig en forkølelse der får sofaen til at kalde.
God dag
Hilsner fra Anette

mandag den 16. februar 2015

Trolderier

Det er sjovt at skabe stemninger, og noget jeg er ekstra opmærksom på i disse dage, indretnings mæssigt både ude og inde. 
For nogle dage siden rokerede jeg rundt i butikken, ikke fordi det var blevet grimt, men fordi jeg trængte til at flytte rundt, i den frostfrie del, som er 12 kvm, noget af et puslespil, og en udfordring jeg elsker.
fra venstre den ene jomfru og Ruth
Mange af de besøgende/kunder der kommer tror det er ting jeg har samlet til eget hjem gennem mange år, og kan slet ikke forstå jeg nænner at komme af med dem.
Jeg har samlet det jeg har i butikken gennem et år og 14 dage, købt forskellige steder, noget er fra de store markeder, andet fra kræmmere jeg er kommet til at kende, og andet igen fra private som flytter i mindre boliger, men der kommer også venlige sjæle og forærer mig ting, 1000 tak !
Jeg nyder at finde ting der tiltaler mig, og går ikke op i mærker. Holder af at afprøve noget af det i eget hjem, vi bor selv med et mix af forskellige tidsaldre/stilarter, men kan selv fornemme den røde tråd. 
Datteren kalder mig en trold eller heks i måden jeg sammensætter tingene på:-)
set på afstand
Jeg tog kameraet med mig ud i går, for at øve mig i at tage billeder, og fange den stemning jeg selv ser og oplever, gad dog godt at prismærkerne ikke var så fremtrædende. Jeg har ikke stillet noget som helst an i den anledning, dog ville kufferterne aldrig have stået der, men det begyndte at regne, så de kom i ly.
Italienske kopper med perlehyacinter


unika stage i jern
fra den overdækkede del af butikken
Her er det et af de hjørner der er lettere rodet, det roder dog med styret hånd;-) Jeg viser det nu mest for at vise hvad de gamle jernstager også kan bruges til, her som fadholder, havde der været mere plads, var det rustne fad brugt i toppen, hvis stage arrangementet skal stå i det fri, fyldes der store sten mellem stængerne, og på fadet.
Her er der igen brugt en af de jernstager, de fås forøvrigt for billige penge på markederne, kræmmerne næsten lo af mig da jeg ville købe;-)
fra mit arbejdsrum, den pink pude er kattens
Sidste forår lavede jeg denne. Stagerne er brugt til mangt og meget gennem det sidste års tid. 
For en uges tid siden fik jeg et stort stykke troldhassel af Rita fra Blomstertøsens have, 1000 tak Rita:-) den blev lagt ved siden af denne stage, som stod ude med sten og andet, jeg har gået og kigget på sammensætningen siden. I går kastede jeg mig om bord i det projekt, som var begyndt at tage form i fantasien, hvad det færdige resultat bliver ved jeg ikke helt, endnu. Jeg forsøger at samarbejde med grenenes former, men også at styre dem .

Hilsner fra Anette


søndag den 8. februar 2015

Buksbom og andre elementer

Sendte en mms til nogle få kontakter på min tlf, med denne kreation, en af dem datteren, hun så det i sin pause og tænkte hvad pokker har mor nu lavet, for kunne ikke greje det lille billede, i dag var hun så hjemme igen og så den stå i vaskerummet, her er den dog ude;-)
Den er blevet til af resterne, fra det som ikke kunne reddes fra den kæmpe buksbom vi fik flyttet for en uge siden.
tang som har suget sig fast på en sten, medtaget fra den lille ferie
grenene er skruet sammen med små skruer, i den form jeg tilsigtede
jeg har bundet en del halmkugler, her er de beviklet med buksbom

Rajah måtte med, en trofast og nysgerrig "hjælper" i binderiet
hvad laver man når man er løbet tør for tråd, håndklippede kobberhjerter, serveret med blåbær og appelsin

Jeg har forsøgt mig på at lave pilekugler, men det bliver slet ikke kugler jeg laver, det kræver øvelse, her er det blevet til en hovedpynt, og den passer ok;-)
halmhjerter

kalder det for min kaffeklokke, om end kaffen ikke kommer springende når jeg dinger med den, må selv hente

Og vi har haft det mest vidunderlige vejr i dag, og jeg kunne få ting og sager til vejen( og arbejde i haven) der skal være lidt af hvert, flere af tingene er netop kommet her til butikken, og jeg må erkende at jeg ikke får de forskellige dele ind på siden straks, ofte når det at blive solgt inden, og det er jo herligt.

Med godt-vejrs-hilsner Anette

tirsdag den 3. februar 2015

Kæmpen er flyttet, og den kommende bålplads

Som omtalt i et tidligere indlæg, skulle buksbommen flyttes, den var/er kæmpe og fyldte området du kan se under.
Min far er maskinhandler og jeg spurgte om han ville fjerne den for mig, samt grave ud til den kommende bålplads, det ville han, og kom 2 timer senere med maskinen, og gik i gang, ved ham er der meget tid kort mellem tanke og handling, og jeg kan li det, for mine ide var lagt fast. Har ingen billeder af selve aktionen, for når der arbejdes arbejdes der, og kameraet er lykkeligt glemt.

billedet er ved butikken
Sikke en åbenhed der blev, jeg troede inden den blev flyttet at det var fint med 5 træer på de 7 meter der er, havde slet ikke taget højde for at der ville blive så åbent, det bevirker nu at der skal plantes en hæk af en art og nogle træer som overstandere, hvad det bliver ved jeg ikke helt endnu.
billedet her er taget fra gårdspladsen

Buksbommen blev rykket og gravet op, med kran og minigraver, det meste af den holdt til det, og det der ikke gjorde kan jeg med lethed bruge til andre formål, yderligere kom der også lidt småplanter frem, som på sigt kommer til at skabe rum et andet sted. Og nu håber jeg bare bare at planterne tager fat.
Den skal klippes ned i en passende højde, og ind i en passende bredde, så den bare bliver lidt lækker:-) Santa står ved den nye bålplads, den skal jeg også have rettet til med skovlen, men det bliver så ikke i dag, undskyldningen er sneen. Faktisk var det der mine forskellige pil skulle have været, men de får en meget bedre plads, mere om det en anden gang.
bålplads
Måske du kan fornemme bålpladsen, billedet under er fra sammen niveau som drivhuset, altså ca 70 cm over. Den bagerste del af buskbomhækken som ses over, skal føres op til drivhuset.

Jeg finder det yderst spændende at skulle plante dette område til, få skabt rum, og samtidig beholde udsigten flere steder. Min ide er at området skal være som en grøn, frodig, rolig og naturlig oase, med solrige pletter, og lidt rhododendron .
Jeg har svært ved at forestille mig hvor stort noget bliver, og hvordan det kommer til at virke. Men jeg ved at jeg ikke vil rende rundt med hæksaksen konstant, så det der skal være klippet er til at overskue for mig, for manden har pt ikke lyst til den slags.

Santa elsker sne, se lige hans snude, den hund har så utroligt mange udtryk, i forhold til vores gamle og altid smilende Samojede.

Og det var alt for i dag, og ønsker dig en dejlig en af slagsen
Med hilsner Anette