tirsdag den 23. juni 2015

En tur i Bruuns have i Vridsted

I søndags tog jeg på tur til Bruuns have i Vridsted, et besøg jeg havde glædet mig meget til, efter jeg for mere end et år siden blev helt forgabt i Margits blomsterum, en aladinshule, krydret med alt det bedste hvis du spørger mig, og farverne så krydrede at man næsten får lyst til at smage.
Jeg har summet lidt siden i søndags omkring hvordan jeg vil dele oplevelsen, for havde mest af alt lyst til at vise det hele, altså mere end 200 billeder, for der var så mange skønne kig, og mange elementer der spillede, vil sige at det ikke bare er en have, men en oplevelse for kreative sjæle, naturelskere, med mere.
 Kærlighedsstien er midt i den "vilde natur", hvor der også kommer forskellige overraskelser, dem har jeg valgt ikke at tage med, du må besøge haven for at opleve;-)

Velkomsten til Bruuns oase

 Spændende med formerne og farverne, de giver en legende og jordforbindende effekt midt i alt rallet, kugleformerne går igen mange steder, på flere måder, og forbinder det hele.


 Og da jeg sad der helt nede ved jorden for at tage billeder kom hunden, en fin lille dame:-)

sikke et syn

et kik ud gennem blomstrerummets vindue, i vinduet


Krukkehaven, et selvstændigt uderum, et sted hvor der leges og hygges


Fik snakket en del med både Margit og Lean, det var utrolig dejligt at møde dem, og et fantastisk og rigtig hyggeligt værtspar. Lean ville vide om der var noget jeg absolut ikke kunne leve uden, det kom lidt bag på mig, for jeg ser ikke så meget på den enkelte genstand eller plante, oplever mere stemning og helheder.
Måske er det kendetegnende ved at jeg stadig er i anlæggelsen af egen have, om end de store træk er ved at være på plads. Jeg har selv lavet brudte hækstykker rundt omkring, som skaber rum, men da de ikke er højere end en meter, er det svært at forestille sig helt hvordan det helt bliver at gå rundt der. Deres have består også af mange rum, hvor man kan vælge at gå forskellige steder hen, og det er yderst spændende.

Er vild med Margits sans for farver og sammensætninger, for mig rummer den enorm styrke, det virker robust og tydeligt, råt og feminint. Hun maler også  spændende og lækre billeder.

lækre store og gamle træer


sikke en udsigt mod vest og ned over engene til karup ÅBilledet over viser en natursti ned til Karup å, og der gik jeg ned, det er ren lise for sjælen at gå sådanne steder, fuglene sang og helt nede ved åen kunne man høre vandet, der var en del strøm i åen netop der, herlig lyd
her er jeg på vej tilbage til civilisationen

og der er også rigtig meget sødme rundt omkring

så smukt

Total lækkert, det er første gang jeg har set en stenmur der kommer til sin ret, og som også ser skøn ud, bemærk også lige de fede krukker;-)
fede krukker alle steder;-)Denne har jeg set afbilledet mange gange, også den er som resten af haven/stedet langt flottere i virkeligheden. I søndags var det deres sidste åbenhavedag inden jul. Du finder Bruuns have HER.
1000 tak til Margit og Lean for jeres gæstfrihed, og lyst til at dele jeres skønne sted med os.
Med begejstrede hilsner
Anette

fredag den 5. juni 2015

Forskelligt fra haven og en ny romantisk bog med anbefaling:-)

I Haven:-)

Jeg er blevet ret vild med de mørk bladede, sammen med alt det grønne, her er det en mørkbladet fredløs der får gule blomster, jeg har købt den hos Rita Blomstertøsens have

første blomst udsprunget i pæonen og flere er på vej:-)

De sidste mange dage har jeg følt kulden, regnen og blæsten endeløs. Men da jeg stod op i går morges var glæden stor, luften var mild og solen skinnede, det føltes som en længsel der blev opfyldt. Hele dagen foregik ude og i Tshirt for første gang i år:-)


Se lige de to lærk, begge lever, den ene undre mig hvorfor kommer der ikke gang i den, er det mosegrise eller muldvarper, eller hvad? de står for enden af den store terrasse og skal være opstammede og formklippede i ca den højde de har nu.
Kummerne, 3 i alt, er tilplantet med dahliaer red skin i blandende farver, sidste år var det samme slags, men jeg formåede ikke at overvintre dem, de fik det for varmt i den sidste stund, da jeg i panik flyttede dem fra drivhuset til værkstedet.
overvintrede pelargonier, jeg plejer kun at overvintre en som jeg må vise en anden dag, en kæmpe dronning Ingrid

dette er en af de to dahliaer jeg formåede at overvintre(de 16 andre er døde), denne står i drivhuset, sidste år brød jeg mig ikke om dem, de var tæt på at ryge ud, men måtte jo lave mig erfaring i overvintring, den er pænere i år;-)

første gang med hjemmesået klokkeranke i drivhuset, og den gror godt:-)

min blomstrende grønkålsmark i køkkenhaven

nogle af jordbærrene,vi glæder os

vild kaprifolie i køkkenhavens stamme cirkel

er vild med senneppen

Her er det rose gloire de dijon, den har igen i år haft mængder af lus, og bladende ser lidt medtaget ud, hun står her på 2.sæson og har mindst 60 blomsterknopper :-)
Har længe haft en potte der stod tom, det duer ikke;-) planen var at der skulle en rød acer i, men i tirsdags faldt jeg over denne acer plasmatum dissectum til den nette sum af 40,- i billig blomst. yderligere har jeg lige plantet lavendler op af butikken som er det grå træ, sammen med står også en mølleren og hans kone, hornvioler, samt en blåregn som man lige netop kan ane hvis man ser godt efter th i billedet
På terrassen ved gloire de dijon står også disse gamle zinkbaljer, den ene med hornvioler, og den anden med havehortensia, havehortensia var der 5 for 100 også i billig blomst, i baljen er der to, så kan du se hvor store de er.
her er det rosen chippendale, og jeg som aldrig troede jeg skulle have roser er nu oppe på 8, den sidste nye er en helena lykkefund, hun kom hjem i går

Finder det ganske enkelt ret så stort, jeg har købt min første bog af Claus Dalby, Romantiske haver, det er ren luksus, det er ren velvære, jeg er dybt begejstret, bogen er et mirakel, jeg sidder for mig selv og siger om og om igen, hvor er det smukt, så utrolig godt lavet, hvor er han dygtig, det er ikke bare billeder, men også beskrivelser af blomster,planter og menneskerne der bor med haverne. Jeg er langt fra færdig med at læse den, har lige læst kapitlet omkring Tante Grøns have, forøvrigt der den grønne snor lå;-) 
Den er hver og en krone værd, hvis man overhovedet kan sætte kr på, jeg sætter stor pris på den, og er glad for at Langå boghandel havde den hjemme den dag jeg valgte at køre der ned.

Med solskindshilsner
Anette