mandag den 31. august 2015

Om et kommende marked hos AnettesFlora

Jeg går med lidt planer som skal føres ud i livet indenfor den nærmeste fremtid, og jeg tog en lille snigpremiere i går.
Jeg har fået fingre i mange møbler, og manden har fået fingre i forskellige møbel-ting som dog ikke er kommet hjem endnu, og de skal helst sælges inden det bliver vinter og træls vejer, så derfor vil der en af de kommende weekender, med godt vejr, blive lavet et marked i gården, jeg annoncere det selvfølgelig her på bloggen, og under beliggenhed/åbningstider som du finder HER
 Her kan pruttes og krejles, egentlig en del af det at gå på marked eller i butikker med genbrug hvis du spørger mig. Men selvfølgelig er der ting der ikke kan forhandles om, og sådan skal det også være.
Da jeg trådte ind i det krejler univers var jeg nød til at lære at forhandle om priserne, og det var grænseoverskridende, men er det noget man vil have en lille fortjeneste ud af er man nød til at gå over den grænse, og jeg fandt ud af at mange kræmmere forventede det lidt, at det var en del af det.
 Det har jeg også måttet erfare her, siger jeg med et stort smil, jeg husker stadig til hvem og hvad jeg solgte den første ting til, det var stort:-)
Den anden dag var jeg på turne i Randers, det sker ikke så ofte, men nogle gange er der ting man er nød til at komme til byen efter, den dag var der gratis parkering i det meste af byen, en gave til folket, sådan valgte jeg at betragte det, for det var en overraskelse, årsagen var at alle automater skulle udskiftes, og p vagterne havde ikke meget at lave;-)
Så jeg havde oceaner af tid, sikke en lettelse. Jeg havde hørt om en ny lille butik med gamle sager, på Thorsgade, og måtte besøge den. Det viste sig at være en yngre mand, som var indehaveren, og det morsomme var at vi var startet op på samme måde, uden en krone på lommen, så intet at miste, og at sætte tæring efter næring. Han var også stolt af det han havde nu, og viste mig billeder fra hans start tre måneder tidligere. Hvor var det dejligt og genkendeligt med sådan en snak.


Da der var lovet tørvejr hele dagen i går, så kunne snigpremieren få lov at løbe af staben, og jeg satte, næsten, alle ting ud, og det var så sjovt at jeg først fik lukket ved 19 tiden, der var folk løbende hen over dagen, også et par stykker som fortalte at de fulgte med på bloggen, men aldrig havde kommenteret, altså hvor bliver jeg glad når der fortælles, tænk at bloggen kan have sådan en virkning, ja jeg forundres til stadighed, også selvom jeg selv besøger folk jeg har lært at kende over bloggen;-)

 Den fede røde kondicykel, er en jeg skal se om jeg kan sælge for en anden, sådan er det med flere ting i butikken. Havde jeg selv den "stil", og pladsen i mit hus havde den stået i mit hjem.
 Med en enkelt blomst slutter jeg dagens indlæg, og ønsker dig en dejlig dag.
Anette


mandag den 24. august 2015

Hvad laver man i august


Jeg har spejdet efter sommerfuglene i år, for det vi oplevede sidste år her på matriklen var noget nær magisk, de flagrede rundt og skabte en rigtig skøn stemning. Nu er de kommet igen, dog ikke så store mængder som sidste år, men de er her og det er dejligt..
For nogle dage siden begyndte jeg at klippe forskellige stauder ned(pgu af tørken), samt lave lidt omrokeringer, troede jeg havde disciplinen til at vente til efteråret, men det har jeg stadig ikke, yderligere er det også der den travle tid begynder for mig;-) 
Den store enggræs på billedet lidt i baggrunden er helt fjernet, og kan erfare at det var i rette tid da den var begyndt at at flette rødder med flere af stauderne, noget jeg opdagede da jeg skulle flytte dem. Den høre absolut ikke til på den solrige plads, da den trives alt for godt;-)har enggræssen et andet og mere skygget sted der er den mere rolig, men også knapt så kraftfuld i sit udtryk.

Ford pop fra 1954, er med i dagens indlæg fordi jeg syntes det ser hyggeligt ud
syntes det er et hit at ærteblomsterne fandt op i prydfennikel
her vælter de ud over de store kummer med dahliaer, skal nok så lidt færre i kummerne næste år, men sikke en duft:-)

første gang med gladiolus, jeg plantede en pind ved hvert løg så jeg vidste hvor de var og havde noget at binde fast i
løghøsten er overvældende i år, de blev høstet i lørdags, du kan se mere til det på min instagram hvor mit brugernavn er anettesflora:-)
jomfru i det grønne

er vældig fascineret af bladene på de blå druer som man kan begynde at spise lidt af
de grønne er stadig lidt meget sure
 
vi plantede to hassel i maj, her er det hassel zellernød, som er med en frugt

:-)
Med hilsner og rigtig god dag
Anette

tirsdag den 18. august 2015

Så flytter jeg da bare fokus en stund

Der er mange måder at anskue sin have på, de sidste dage har det været en del utilfredshed, og jeg ved at det hjælper så snart jeg får fingrene i jorden, eller går ud for at fokusere på det der fungere.
Billederne er fra søndag morgen hvor alt var tungt efter de store vandmængder, som i den grad var tiltrængte, da mange ting var begyndt at hænge, sjovt som man bliver ekstra glad for regnvejrsdage når man har en have:-)

Jeg kendte ikke farverne på dahliaerne da de blev plantet, kun at løvet skulle være mørkt. Lathyrusen som står sammen med var også en overraskelse i forhold til hvilke farver der kom frem. Yderligere kan jeg nu også erfare at man skal være lidt efter prydfennikel, den ses i første billede, den er en ivrig selvsåer, lod lidt komme op i kummerne, det er nu fjernet.
 jack manii
Jack mani står i nærheden af kummerne, og er endelig kommet i blomst, han var en af de første 2 clematis der kom hertil, en lille pjevs købt i netto, som har været nogen tid undervejs.
limeligth
gul fredløs med mørkt løv
Jeg er vild med denne fredløs, den er købt hos Rita, Blomstertøsenshave. Hun og manden var en smut forbi den anden dag, hun sagde det var en villig staude, og hvis jeg husker ret så stod hendes i potte. Men her har den ikke fået så meget ved endnu, så den erfaring har jeg tilgode;-)

kattehale og fredløs

solhat
solhat fredløs hjortetrøst gyldenris

Det hele vælter rundt i forhaven-staudehaven, og jeg må gå helt i knæ for at opleve det haveeventyr der er, eller jeg må se det på afstand, eller bare fokusere på alt det fine der findes i virvaret. Og jeg har erkendt at jeg kan lide at lege med planterne, se hvad der fungere og hvad der ikke gør. Da jeg begyndte anlæggelsen troede jeg at jeg skulle have en fiks og færdig forhave, at alt stod hvor det skulle, også ikke mere pjat med det, sjovt som tingene forandre sig blot på 2 år:-))) og jeg kan lide det, glæder mig til de næste dage hvor jeg skal i haven igen og opleve den særlige følelse der opstår, når tingene kommer mellem hænderne.
pink Annabelle
Troede faktisk den pinke Annabelle var død sidste år, men pludselig kom den frem og med blomster:-) den skal befris fra haveklinten som har fået lov at fylde lige rigeligt i år.
skønhedsøje

stormhat og haveklinte

polish spirit

gloire de dijon

Så til nogle af pilefelterne, de fik pludselig fart på efter alt det vand, i forgrunden ses også et af de felter der skal efterplantes til vinter/forår.
Og alle vores æbletræer giver frugt i år, jeg hev mærkaten af i troen på jeg kunne huske de forskellige typer af træer, men det er pist væk, så må kigge i skuffen.

bare fordi jeg kan lide motivet som er ved bålpladsen
første gang med kastanjer:-)

en hagley hybrid
Vi har to kastanjetræer, vores såkaldte kastanjeportal, op af dem er der plantet clematis, i sommers visnede de begge, jeg klippede dem ned, og de begyndte straks at gro igen, dette er den første af dem i blomst.
wild rover, den skal flyttes og i stedet skal plantes rosen-resli som bliver højere, den er lige hjemkommet, fra billig blomst.

Lykkefund gror også godt og er på vej omkring hjørnet af bygningen

chippendale, utrolig sund, og i god vækst
Jeg ved godt jeg viser denne rose lidt ofte, men den dufter så skønt, og står ved indgangen, jeg må vist efterhånden tilgive den at hovederne bliver så tunge at grenene ikke kan holde dem bare lidt oprejst, for den har sådan en smuk udvikling fra knop til blomst gennem hele forløbet, og farverne er som magi, og den er holdbar i en vase, tror den har smeltet mit hjerte:-)
Med hilsner og ønsket om en skøn dag.
Anette

mandag den 10. august 2015

Køkkenhavens lyksagligheder og meget med grønkål

Indlæget var faktisk kun til grønkål, men da jeg kom ud i køkkenhaven for at tage billeder måtte jeg altså lige vise lidt af det blomstrende der også er nu, noget jeg glædes over dagligt.
For en rum tid siden læste jeg at køkkenhaver med blomster også kaldtes for potager, slog det op netop nu og skimmede at det var langt mere end det, noget jeg har lyst til at dykke lidt ned i.
solsikker i bur

Her er solsikkerne lidt på afstand, også for lige at få de lilla ærteblomster med, de dufter helt ud til butikken. Billedet er taget fra indkørslen.
overvintrede grønkål der blev flyttet i foråret, for at se dem i blomst billedet er fra foråret;-)billedet er fra foråret her ses både cirklen/buret og grønkål i blomst

Og man må sige det lykkedes, da de var færdige med at blomstre blev de klippet ned, og nogle af frøene gemt, rart også at blive selvforsynende med frø.
Billedet over er taget til morgen, her står de nedklippet i en potte, har dem også stadig i køkkenhaven, og jeg er spændt på at følge det videre forløb.
Nu til de nye planter fra i år, og der er mange minder knyttet til netop grønkålene, det var min fars yngling vil jeg tro, og jeg skulle smage, både rå og tilberedt, de tilberedte var kun i supper og sovs, og jeg hadede smagen mere end noget, dengang skulle alt der kom på bordet spises. 
Nu er det en af mine nye ynglinge på alle mulige måder, vi bruger dem i salater, steger dem på panden, laver pesto af dem, og i går blev det til grønkåls chips, det er lækkert, og meget let. 
En god portion grønkål plukkes og skylles, de groveste stængler fjernes, og tørres i et viskestykke, derefter vendes de med en lille sjat olie, jeg brugte oliven, og drysset med lidt flagesalt, på bagepapir og ind i ovnen, i ca 30 min ved 110 grader, og der er de lækreste sprøde og velsmagende chips, vi spiste dem som tilbehør til aftensmaden. 
PS brændt grønkål smager ikke godt, vi har prøvet det på panden, siger det bare hvis du skulle få lyst til eks chipsene, de skal være grønne men også sprøde.
Da vi gjorde køkkenhaven i stand til den nye sæson, lavede jeg et forsøg med højbede i jord, noget er en succes andet behøver vi ikke gøre engang til. Succesen omhandler alt der skal trækkes op af jorden, det er let at trække "tingene" op og yderligere udvikler det sig utrolig flot. Her er det også første gang med tagetes;-)

Og slutter af med mine arvede dahliaer foran drivhuset, jeg elsker synet både indefra og udefra:-)
Med køkkenhave hilsner og god dag!
Anette