fredag den 26. februar 2016

At komponere et indlæg

Jeg kalder det at komponere et indlæg fordi der var så meget jeg gerne ville vise. Noget som, måske, røre ved følelser, skaber stemninger og inspirere.....
I onsdags kom tre store komponister med hjem, Beethoven, Mozart og Bach de står i butikken og inspirere. Og de kan med lethed inspirere selv om der ikke lyttes til klassisk musik.
Jernkurvene her har jeg vist flere gange, bare aldrig i pyntet tilstand, egentlig nyder jeg at gå og kigge på tingene jeg får hjem i deres mest rå form, og lege med at sætte det sammen med andre ting i rå form.
Kurvene kan pyntes på mange måder og skabe mange udtryk. Jeg forventer at denne bliver overdådig flot når hornviolerne begynder at gro. Mindre romantisk kunne det også gøres ved at fylde kurven med store sten, og placere lidt husløg imellem, eller man kunne fylde dem med efeu eller pletter i luften, eller der er altså så meget der vil være flot i den........kurven her er foret, med en sæk og derefter med sort plastik. Sækken kan selvfølgelig klippes til så den passer nøjagtig, men måtte altså prøve at være sådan lidt "sjusket" med mine bevægelser, bare for at opleve...der redigeres nok;-)
Hornvioler er noget af det yndigste, åhh se lige, og se lige de  blå knopper i nakken på dem, dem har jeg aldrig lagt mærke til før, men mine hornvioler plejer også at være over i de lilla, det havde blomsterland ikke den dag.
Her er det et gammelt symaskine stativ. Vi fjernede symaskinen, skar en plade til som min mand har beklædt med zink. Nu venter jeg bare på at stativet ruster pænt;-) også stiller jeg nok lidt mere an der i dag i det skønne vejr, for området er i proces.
bare fordi det er nyt for mig at sætte den slags frem, de fulgte med symaskinen.
bare fordi jeg elsker vores hjem, og mirabellegrene, frodighed og stemninger
Den dag de tre store herre kom med hjem, kom også denne pokal med hjem, i tiden har jeg noget med formen.
Dette kalder smeden et løgstativ, jeg er totalt vild med formen, og jeg er glad for at gå og kigge på den opstilling, føler det inspirerer.
Lagde det op på instagram i går, og bævede nu lidt inden, for det er jo ikke sådan det skal bruges, eller er det;-) men det blev godt modtaget og fik også en del kommentarer, så det endte ud i at føles ekstra sjovt;-)
Det her er sprit nye hjerter som smeden har designet, og jeg glæder mig umådeligt til at se hvordan de bliver taget i mod, prisen pr stk er 150,-, uden plante.
eget design, pyntede kæppe, og hov der er faldet en kogle af kan jeg se nu;-)
Da jeg rendte rundt med kameraet kaldte Santa, rullede rundt og sagde klø mig på maven, uha hvor er jeg glad for den hund.
Rigtig god weekend
Hilsner fra Anette

fredag den 19. februar 2016

Der fældes og der graves, også filosoferes der lidt;-)

Det er godt nok ikke mig der graver, men mængder af muldvarper. De kommer fra to sider marken du ser, samt en skovsti der ikke ses på billederne.
Dem jeg viser på billedet over og under er kun en brøkdel af det muldvarperne har udrettet Jeg har ikke været efter dem siden nytår, så nu er det på tide at komme i sving. Det sorte plastik jeg har lagt som bund i pilestykkerne er ikke længere meget bevendt.
Så den skal af og jeg vil så kløver i bunden af pilene. Faktisk har vi snakket om at så mere kløver i græsset generelt, og det skulle jo være let med al den rene jord/sand der er kommet frem;-)
En gang i sommers lavede jeg et indlæg omkring beskæring af læhegnet ud mod vejen, men jeg har ledt og ledt og kan ikke finde det. Læhegnet er bagerst i billedet, og var efterhånden kun grøn i toppen, måske du kan ane det på billedet over, som er fra køkkenhaven.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
REDIGERING, for Lisbeth med den spændende blog: Contryliv, 
Fandt det omtalte indlæg til mig, du finder det jeg ikke kunne finde, her:-)
Her er det samme vinkel, i lørdags gik vi i gang med at skære ned. Jeg hader den slags, for kan ikke helt forudse hvordan det bliver, men noget skulle altså gøres. Vi er dog ikke færdige endnu.
Det bliver godt, og jeg fik mig et kvashegn. Noget jeg har drømt om i nogle år, men ikke anet hvor det skulle være, også var det så ligetil. Vi vil nok altid have gode forsyninger af grene og kvas. Småfuglene tog det straks til sig, det virker som om de er nysgerrige når der sker noget nyt. I 2013 plantede vi også to rækker med fyrretræer, du kan se lidt af dem på billedet. Vi plantede dem for læ og for at tage støj fra vejen, tror de/vi bliver glade for at få meget mere lys
Til for få dage siden stod her en rimelig stor ahorn, du kan se resterne af den tv i billedet. Det var en lettelse at få den væk, det gav straks bedre udsyn fra stuevinduerne, og selvom der ikke er blade på træerne nu, så gav det allerede en del mere lys.
bare for at få lidt blomster med, men du kan se ahornen
her stikker den også snuden frem, bagerst i billedet ser du en gran, den er væk nu, men det kommer længere nede
set på afstand, asketræet der er det første i billedet skal blive
De fyr her, står også i forhaven, og vi har plantet alt for mange der, de kom til før jeg vidste der skulle være blomsterhave;-) Vi plantede dem udelukkende som støjværn, men selvfølgelig kan vi rigtig godt lide fyrretræer.
Her bestod min største modstand i forhold til at fælde et par knapt så pæne granner. Jeg har værnet om dem de sidste 10 år(den tid vi har boet her), og de har fungeret som fodreplads til fuglene. Men jeg kunne ikke blive ved med at have argumenter nok til at de kunne blive. Manden gik også nænsom til værks. Det kunne jo være stammen kunne bruges som en effekt, og samtidig som fodreplads. Men den stamme ser altså dum ud i det samlede billede, så den kommer ned i en højde, hvor vi kan bruge den til et stort fodrebrædt, og planter fyr ved siden af.
Den anden gran skal også væk. Plusset er at det giver meget mere sol på terrassen, træer har det jo med at gro, og vi har skov th i billedet, i den bor vores nabo.
Det der engang  var vores aften terrasse, er nu blevet til middag og eftermiddag, om sommeren. Området er efterhånden blevet skattet,  efter vi fik plantet blomster her og der og alle vegne. Engang gad man ikke sidde der i hverdagene før efter kl 17, pgu af bilerne, men fokus fjernes på en sær måde når der er skønhed og fuglefløjt. Er det ikke sært, for jeg plantede  fyrretræerne som støjdæmper, og blomstrende skønhed virker på samme måde, dog på den mentale del.
Nå det var et sidespring, som jeg lige kom til at tænke over her til slut i indlæget. Derfor afsluttes det også med en andet billede end først planlagt, og titlen måtte jo også lige ændres en smule:-)
Ha en god weekend
Blomstrende hilsner Anette

fredag den 12. februar 2016

Tingfinderen rengøringskonen og maleren, det er mig i disse dage

Nogle gange skal man køre langt og lave meget fodarbejde, for at finde spændende ting, andre gange kommer der folk der har noget de vil sælge. De fortæller hvad de har, om jeg kunne være interesseret i at komme og give et bud.  Det sidstnævnte skete i weekenden, jeg bød og fik ovenikøbet tingene leveret, 2 trailerfulde, så dejligt.
Her er der et udpluk af det jeg har fået hjem, og det trænger til en overhaling med kost og vand. Men du milde hvor er det spændende.
Denne gamle lygte kom frem af støv og store mængder rust. Mens rengøringen stod på åbenbarede der sig en flagermus på glasset, men også på selve metallet. Det føltes som at finde en skat, og nu mangler jeg bare at købe noget lampeolie:-)
Og se lige her, i aner ikke hvor meget jeg har drømt om en rød trækvogn:-) og til den høre  en sjov historie. Hende jeg købte det hele af, brugte den som barn, til at trække rundt med en par aber i. For deres nabo havde både aber og isbjørne- i nærmeste fremtid får jeg billederne at se, netop nu sidder hun og laver et album omkring det, utrolig spændende
Se lige her;-) dette er en gammel forkobberet jernlampe, med gamle/slidte stofledninger og porcelænsfatninger. Jeg er dybt  inspireret og fascineret af den. Det gamle håndværk kan noget som jeg ikke kan sætte ord på- unika. Det er planen  vi vil skabe en "ny" lampe ud af den, til at hænge over spisebordet, så dermed sagt den er til mig selv.
I tirsdags besøgte jeg Susanne med Bonderosen, hun er også en passioneret kalk maler, og forhandler af malingen, som forøvrigt er yderst miljø venlig. 
Hun havde lovet mig et lille kursus i kunsten at bruge det, samt voksen som tingen skal have efterfølgende, for at kunne rengøres med vand og sæbe. Vi havde nogle hyggelige timer med, snak, kiggen, kaffe og rundstykker. Hvis du læser med Susanne, så 1000 tak for din tid og kigget i din skønne butik, det var dejligt endelig at møde dig og se det hele. Jeg har desværre ingen billeder derfra, mit kamera lå hjemme på køkkenbordet.
Skabet her er første projekt med den maling. Det er en helt ny oplevelse at male med den slags, frem for oliemaling eller anden møbelmaling, og resultatet er markant anderledes. Hvordan syntes du det helt ærligt ser ud?  På forhånd tak:-)
Her ses en af de to bøtter maling, samt en bøtte med antik voks, som jeg kom hjem med. Her et lille forsøg med nogle mindre kønne lysestager, men de skal lige have en gang maling mere,samt voks, som er rigtig sjov at bruge, så må jeg se hvad jeg mener om resultatet til den tid;-)
Her er det jomfru Maria eller madonnaen, hun står i min stue, og jeg afprøver, hun passer faktisk fint ind uanset hvor jeg placere hende. Med hende vil jeg ønske dig en rigtig skøn weekend, og lige minde dig om, at jeg også har en side på facebook, hvor jeg med jævne mellemrum deler lidt af hvert.
Hilsner Anette
fredag den 5. februar 2016

Anettes Flora nu med egen facebook side

Så blev det igen tid til et indlæg fra mig, dagene går med alt muligt, og den anden dag gik jeg i gang med at samle birkegrene til et hjerteligt velkommen, også på Facebook, hvor jeg har oprettet en side, du finder den HER ,jeg håber at i har lyst til at kigge ind.
Jeg knytter Facebook til bloggen så indlæggene er begge steder, yderligere vil jeg  med jævne mellemrum også sætte nogle af de ting ind jeg har til salg på Facebook siden og med priser.
Så hjertelig velkommen både her og der. Som det ses på første billede er det et hjerte i proces, det måtte bindes på gulvet pgu af størrelsen. Først former du hegnstråden, derefter binder du halm om, og til sidst af mange omgange binder du birken på, jeg gør det af mange omgange for at få det tæt, yderligere holder det langt bedre og i flere år. Man kan også binde dem med ren birk og vindselstråd, og forme det efterhånden, noget jeg selv gør ved de mindre hjerter. Men altid husk at binde godt til.
Her er det kugler fra sidste år, du finder indlæget her. Desværre kørte en lastbil stativet over, og jeg har ikke fået det samlet endnu, men jeg har gået og kigget på kuglerne, og fundet dem ganske sjove også når vinden har leget med dem.
Så jeg gik i gang med at binde halmkugler, for der er mange ideer med dem, de kan skabe effekt rundt om i haven, de kan sættes på en kæp og stå ude ved vejen, på rad og række, de kan bevikles med mos, og plante husløg på dem, i håbet om at de kan dække dele af kuglen, jo jeg kan ser mange muligheder i de simple kugler og skøre kugler. Ved du at den mos du binder på tørre ind, det gør du nok, men at den med tiden fornyer sig selv og bliver grøn igen....
jeg kan godt lide at skabe effekt, det er et fint blikfang, og giver af og til anledning til undren:-)
Her er en af de ting jeg så gerne vil vise, en etager som smeden har lavet til mig, han laver også lækre jernkurve med hank, de kommer på  fb siden en af dagene.
Yderligere kreerer han også fuglefodrestativer, som i højden er 220 cm, man kan pynte dem diverse materialer, eller man kan lade en rose, clematis eller andet gro op af, men de står absolut også pænt i sig selv.
et lille kig, her er også jævnligt små tilplantninger efter årstiden, mest skabt til pynt, men den sælges også
haven deler jeg også af begge steder, og herhjemme, den ses med lethed fra butikken

Husker du de gamle rulleskøjter, de er faktisk så gamle at vores to unge mennesker på 23 og 25 år aldrig havde set den slags før, datteren måtte prøve dem og kunne konstatere at det ikke var så let eller for den sags skyld elegant endda at stå på dem;-) Jeg har fået fingre i to par som begge er til salg.
fra butiksarealet over mod køkkenhaven, når hækken gror lidt op bliver det ikke så åbent endda
Det blev en gang blandede bolsjer, fordi jeg gerne ville lave et synkront indlæg som det første på fb, og for at du måske kan få en ide omkring hvad det er du går ind til. Jo jeg er spændt på og glæder mig til at kunne præsentere flere af de ting jeg har i min lille butik på fb, måske det også kunne friste andre:-)
Rigtig god weekend
Hilsner fra Anette