mandag den 28. marts 2016

Lidt billeder fra nogle skønne dage:-)

Nogle dage bobler glæden mere end andre dage, i dag er en af de boblende skønne dage. Hvor jeg føler mig inspireret og ufattelig taknemmelig.
For nogle dage siden holdt datteren og jeg en lille hygge dag. Turen gik til Mariager hvor vi spiste på Postgaarden. Efterfølgende skulle vi bare kigge, også i Randers, og i samtlige genbruger. Datteren er en født romantiker, og hun faldt for blomstrede sukkerskåle og flødekander, og jeg følte pludselig en lyst til at tage den mere søde og lyserøde del til mig, jeg så planter og blomster i alt muligt;-)
Her er noget jeg altid har haft en hang til, vindspil, den anden morgen var jeg ude for at se på gamle sager, og som en helt ubetydelig ting dukkede denne frem, og den har den fineste lyd.
Så kommer der lidt stemningsbilleder også fra den anden dag. Vejret var til at stille ekstra ting ude, noget jeg elsker stort. Der er mange måder at gøre det på.

Jeg forsøger at få tingene til at harmonere, men uden at det skal se for pænt og passet ud, noget må gerne fremstå som rod, rodet er dog bevidst, og håber det er med til at give lidt kant. Jeg eksperimentere lidt med de gamle skolestole(billedet under) i privaten, men manden nægter at sidde på sådan en;-)


Her er et andet fund fra den anden morgen, en ægte kanon, krudtløbet er dog lukket til.


TH i billedet ser du et jernstativ formet som et æg, de er også nye her, kunne ikke stå for dem:-)
Billedet over er også nogle dage gammel, mere er allerede kommet op af jorden, det er simpelthen en vidunderlig tid med al den nyvækst.
denne er fundet i engen sammen med haveaffald, jeg har den flere steder, den er så vidunderlig


hvide violer er dukket op af sig selv<3
Ønsker dig en skøn skøn 2.påskedag
Hilsner Anette

lørdag den 19. marts 2016

Skønt det er forår:-)

Der er lidt stille på bloggen måske det er bemærket. Alt er i vækst og meget i forandring. Jeg forundres hvert forår over den nye energi der kommer efter vinteren, over den glæde og gejst der indfinder sig ved det milde vejr og alt det der gror.
I et tidligere indlæg viste jeg vores granner, nu er de begge fældet, og hele udtrykket forandres. Flere ideer popper op. Men først skal der ryddes op. Vinklen på billedet er også for at vise alle de tulipaner allerede er kommet op. Tre store kummer fyldt med et sammensurium af farver, som jeg kan vente i spænding på at se. Hvordan mon de er sammensat i år, står alle de orange mon i en klump eller kommer de hist og pist og blander sig med de røde og de gule.
Ved kummerne er denne terrasse, og denne mur som er blevet godt og grundigt frostsprængt i år, nu kan den ikke vente længere. Det er vores egen skyld, for den blev fuget op i frostvejr, for en del år siden, så egentlig er det en ren ommer, og heldigvis mandens job;-)
Når alt er bart, og det roder lidt rundt omkring er det usigeligt dejligt at have lidt godt at kigge på, bare det at fjerne fokus virker. Her er det en gammel grenkrans fra jul, der har fået påsat lidt birk og æg, i midten er det bellis og efeu. Det er absolut total nyt for mig at pynte med æg ude, og kan blot sige,  tror jeg er forfalden til det:-)
Op af stolpen står wild rover, en rose, ved siden af et hjertetræ og en buksbom som jeg håber kommer med grønt i år, altså ikke den i krukken, men pindene bag.
Her har jeg lige gravet to halv cirkler for at få en cirkelfornemmelse med græsset. Yderligere er der plantet to fyr træer i hver halvcirkel. Det virker godt når man går der, man kan enten gå gennem alleen, eller kan tage et sving bag om rønnen og ind mod fyr træerne. Bundbeplantningen  skal være loden løveford, bregner, og måske en eller anden fin høj og let skærmblomst.
Her er det lange kig, det er ikke så frodigt nu;-) halvt vejs nede af alleen er der plantet bærmispel og jacqueline du pre. Roserne skal efter meget overvejelse flyttes ned for enden af alleen og danne en rundel med roser+ noget andet. Håber det vil virke dragende at gå gennem alleen. I hele området skal der strøes lidt rhododendron ud, og endnu flere bregner. Planen med området er at det skal være svalt mildt frodigt og opfordre til ro. For enden th i billedet er der plantet et par cypresser.
I området er der også plantet påskeklokker, den hvide rummer et kært minde. Min onkel døde desværre sidste år, og jeg skulle lave en krans fra familien. Jeg købte en plante med mange påskeklokker i som fik lov at indgå i kransen, planten kom i jorden her, og den er opkaldt efter ham<3
Dem her er fra et marked sidste år, jeg har ca 8 planter i området, og de skulle være ens, men ikke alle har vist blomst endnu. De står under bærmispelen.

 Og jeg har en eneste erantis, hvor den kommer fra aner jeg ikke, men der er her og er meget velkommen. Vintergækker og påskeliljer er der også blevet en del flere af i år, ihhh hvor er det dejligt. Har altså en del flere løgplanter end disse, men dem her er nye:-)))
Her er lidt andre pynterier op af butikken, men på den "private" del. Jeg har forsøgt at lave birkekranse som min mor ville ha gjort det, vil gerne at de skal se lidt løsslupne og primitive ud, men det kan være en udfordring;-)
har vist dette før, men nu er det også med æg:-)
her er også vand til fugle og hund, de drikker fint af samme trug, dog ikke samtidigt
Og som en bette rosin i pølseenden, så fik jeg en ide den anden dag. Jeg kom ved et tilfælde til at købe de rustne tingester, som enten har været brugt til lys eller potter. Så kom jeg i kontakt med dette lækre gamle stykke træ;-) Nu skal de rustne ting hamres fast på træet, også skal der sættes rødlerspotter med planter. Jeg ved stadig ikke om jeg skal have arrangementet inde i huset eller ude ved butikken. Men tror næsten det skal danne en grøn væg over sofaen:-)
Ha en skøn skøn weekend
Med forårshilsner
Anette


fredag den 11. marts 2016

At være lidt skruk

Har vist sagt at jeg ikke er den store påskedimser, heller ikke selvom jeg godt kan lide både æg og reder, men så absolut også de blomster der høre til. Så er det alligevel sjældent det er blevet til mere end et godt og gult strejf.På den ene side af døren ved indgangen, blev det til et stor og kraftig birkerede, beviklet med den efeu der var i krukken, der manglede lidt, så tre birkekæppe kom til. På den anden side er det et stativ, hvor jeg i toppen lagde en halmkugle, beviklet let med birk.
Her er det små simple krukker med en tete a tete og lille rede af birk, dem har jeg flere af i lidt større udgaver, jeg nyder det simple look.
Og her kommer den jeg så gerne vil vise. Det er igen en af smedens kreationer, altså bare kurven uden noget;-)Jeg er totalt forelsket i formen, en form jeg nærmest kan føle. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem med den, var at fylde grene i uden at vide hvad jeg helt ville, bare en af de der spontane ting.
Sådan en gang gren værk er jo skabt til æg, og jeg kogte 12 æg med rødbeder og eddike, i troen på de blev røde, men de blev brune efter mindst 6 timer i små kogende vand. De koger så længe for at kunne holde, noget jeg lærte hos en blomsterhandler jeg var hos, de var nemlig tossede med æg:-) Derefter kogte jeg en sending æg med rødløg, i håbet om den rødlige farve, men de blev grøn-gule, det er dem du ser ligge på bænken. Det er yderste svært at tage billeder af, farverne vil ikke træde frem som jeg ser dem.
de æg her er kogt med rødbeder
Både hund og kat var vilde med æggene, hunden fik igen stjålet et æg, og han kan ellers ikke lide æg. Og katten syntes det var så sjovt at fiske æggene ud af kurven, havde min sag for med de to vildbasser;-) Så nu drømmer jeg om at katten vil besøge naboens rågereder;-) bare et surt opstød.
æggene kogt med rødløg, de er altså grøn-gule, men som sagt vil farven ikke med på billedet
Og igen må jeg sige, at jeg i den grad nyder at gå og kigge på de æg på stribe, jeg nyder enkeltheden, at man kan skabe effekt med så simple/enkelte midler. Det eneste jeg har det lidt svært ved er at bruge så lækker en mad på sjov, men jeg var simpelthen for doven til at puste dem ud.
skabet er malet med kalkmaling og har derefter fået brun voks
Skabet her er til Charlotte på Villa Fryd, håber du kigger med i dag:-)kender du ikke Charlottes blog, så må du altså lære den at kende, bare klik HER. Jeg er stor fan af hende og hendes KREATIVITET og måde at skabe fantastiske ting med skønne detalje,r ud af stort set ingenting. Hendes stil ligger milevidt fra min, måske er det derfor at jeg fascineres beundre og inspireres så stort ved at kigge med hos hende, ja jeg er altså fan:-)
karse sået i en randform, også en ide fra Charlotte som jeg tog til mig i det øjeblik jeg læste det, tak for inspiration.
At være lidt skruk er vel det samme som at tage sig af,  udruge, passe og pleje:-) jeg vil holde karsen med vand, for jeg har sådan et smukt for mit indre øje, med det grønne i randformen. Måske vil jeg lege lidt mere med æg, hvis jeg altså kan nænne det, ellers må der findes andre alternativer, halmkugler måske;-)
Ha en skøn weekend
Hilsner fra Anette

mandag den 7. marts 2016

Og jeg havde blog besøg i weekenden

I går søndag havde Tina med den lækre blog L&E blomster og jeg aftalt at hun, hendes mand Hans, og deres smukke datter Josefine skulle komme på et lille besøg her. Jeg havde bagt boller og ellers glædet mig stort til deres besøg, tænk at de kommer helt fra Kastrup og hertil, ja jeg er beæret:-)
Ikke nok med at de kom, og det var super hyggeligt! De havde også denne lækre sammenplantning med til mig, som jeg har stor trang til at dele med jer der kigger med. Farverne rent guf, jeg elsker farver-alle farver, og i tiden er det her mine favoritfarver. Og Tina kan noget særligt med farver, der får mundvandet til at løbe.
 Disse rummer dybde inderlighed og passion, og det er en god base
Og der er æg i, den lille rødlige fjerbold stjal hunden til morgen, og det var utrolig svært at få ham til at slippe igen, han er en hund efter nyt. Men som du kan se lykkedes det mig, og den er kommet pænt på plads, og nu står sammenplantningen på havebordet ved indgangen, så jeg ser den mange gange i løbet af dagen.
se lige denne yndige fugl, hvis jeg har fanget det rigtigt har Tina selv lavet den af halm og fjer, super ide.
Hvis du læser med Tina, så tusinde tak for besøget, rigtig dejligt at hilse på jer, og hils dine kære! Vil også lige sige jeg ville ønske jeg havde været mere "høflig", med den smuttede en tur midt i det hele, men håber i følte jer meget velkommen.
Her i Randers sner og sjasker det, og faktisk ikke vejr til at lukke en hund ud i. Ja selv jeg er begyndt at længtes efter mildere dage, og gerne med lidt solstrejf.
Ha en god dag
Hilsner Anette