søndag den 24. april 2016

Hvor tiden dog går:-)

Og i mellemtiden er jeg blevet 50 år. Inden dagen, faktisk ret lang tid inden begyndte der at rumsterer nogle nye tanker.......og må stoppe ved det, for har nu i to dage forsøgt at få det formuleret på skrift, og det kan slet ikke lykkedes på en tilfredsstillende måde.
 Den store buket med nillekker er fra datteren og svigersønnen. Og Ida bad mig tjekke spiralen i buketten, da hun selv har bundet den, for hun var noget så stolt, det har hun også grund til
 Hvordan jeg skulle gribe dagen an vidste jeg ikke helt, men den skulle være spontan, så jeg anede ikke hvor mange der kom. Jeg havde købt ind til mad, så uanset hvornår der kom gæster, eller hvor mange, ville der være noget at spise. Jeg er vild med salater, hjemmelavet pesto og oliven og meget meget mere, men de tre ting var omdrejningspunktet fra morgen til aften, og det samme gjaldt jordbærgrøden med fløde, nåhh ja og brød, det kan jo bruges til alt muligt;-) Der var gæster fra morgen til sen aften, hvor var det dejligt.
Der kom også en mand med blomster, jeg kendte ham ikke og var et stort spørgsmålstegn, og spurgte ham hvem det var fra, manden var bud for blomsterhandleren i Langå, og sagde der er kort ved Hi hi:-) Buketten er fra Tina, med bloggen L&E Blomster, jeg har selvfølgelig takket for  den skønne buket, det kom fuldstændig bag på mig, jeg blev/er noget så rørt<3
Jeg har fået så mange lykkeønskninger mange steder fra, hver og en er utroligt skattede, og tænk jer at jeg i en alder af 50 endelig kan modtage, så det føles godt langt ind i sælen. Af hjertet tak for hver og en som på den ene eller anden måde har været med til at gøre dagen til noget særligt og godt. Og lige en ekstra tak til fru Høneballe, smiler stadig ved tanken:-)
 Jeg fik vidunderlige gaver og viser kun nogle af dem, her er det en buket fra mine forældre
 Mit blomsterhav set fra spisepladsen, i just love it
Har sådan en lille historie om buketten over, den er fra et hold venner. Hende og jeg kan tale i flere dage i træk hvis det skulle være, vi har altid snakket om det åndelige det spirituelle, kropsbevidsthed, og  mad.
Hun havde sendt sin mand i forvejen til blomsterhandleren, med den klare besked at han ikke måtte vælge blomster før hun kom;-) men manden kunne jo ikke stå der, så han valgte en helt lyserød buket efter eget hjerte. Og hun havde skældt ham ud hele vejen hertil, for som hun sagde Anette er ikke lyserød, også passede den ikke til kortet eller resten af gaven. Nå men jeg må jo så fortælle hende om alle mine lyserøde oplevelser gennem de sidste tre år, og hendes mand siger, sådan lidt i humor men med seriøs stemmeføring, og på sproget godosk, dog med en lidt finere accent end vanligt ;-) jeg brugte bare min intuition;-)
fik også denne 1 meter høje og top lækre stage af min bror og svigerinde:-)
det er dejligt at holde fødselsdag på den måde
Jeg fik også et par plantegaver, de kom allerede i søndags hvor vi tog en smule forskud på dagen:-) her er det en magnolia genie, fik også en susan som kommer længere nede i indlægget.
glæder mig til at få større kendskab til hende, for hvor er den smuk på billedet

Bænken under har også en fin historie med sig, men først skal det lige siges at den skal stå nede ved rondellen, som er det sted på grunden der er sol det meste af dagen. Den bliver flyttet så snart der er et par ekstra mand for den er noget så tung, det er i øvrigt en københavner bænk.
Min mand er nok som mænd er flest, ikke til der der med store ord og blomster. Men en gave har jeg altid fået. Det plejere at foregå på den måde at han dagen inden jul eller fødselsdag vil have en ønskeseddel, og der er visse ting der ikke må stå på den;-) I år havde han end ikke bedt om en seddel, og jeg opdagede heller ikke at han havde været med datteren for at købe en gave, jeg har normalt en sjette sans der lige ved hvor tingene er og hvad. Men den sans var udeblivende og jeg undrede mig om noget. Han havde hørt mig fortælle om et sted jeg for nylig har været ude for at købe spændende ting og sager, og at der stod to københavnerbænke som jeg ikke helt vidste om jeg skulle investerer i, da det ville blive en større investering for den lille butik. Og der var det i det, at jeg også selv gerne ville eje en. Siger jer at manden har hørt meget om de top lækre bænke, og kan regne ud han må have lavet lidt fodarbejde for at finde frem til hvor de stod:-) for om morgenen den 19 april gik han ud og åbnede firmabilen, og tog fuldstændig fusen på mig, for i bilen stod denne lækre bænk, og til mig:-))) Og jeg måtte ud og sidde med kaffen kl 6 i bidende kulde og blæst, men hvor var det dejligt:-).
smukke Susan som omtalt længere oppe, hun står tæt ved der den nye bænk skal stå
vidunderligt vejr der den 20 april, og jeg var godt brugt
Vores to kastanjetræer, de står ved siden af hinanden, men sikke en forskel. Billederne er nogle dage gamle. Det er en tradition at min mor hvert år driver kastanjegrene frem til min fødselsdag, hun gjorde det også i år, men dette år var de lige så langt fremme som dem der stod ude:-)

Ja også blev det søndag, og det er en dejlig dag. Kan vel sammenligne den visdom det er i en menneskelig udvikling, lidt som det er at lave sig en have, der kommer hele tiden flere dybder, og lag i  måden at anskue tingene på, men skønheden viser sig selv.
Med det vil jeg ønske alle en rigtig god dag og ny uge om ikke længe!
Hilsner Anette

torsdag den 7. april 2016

Et indlæg med overvejelser;-)

Der er flere årsager til der er lidt stille på bloggen. Jeg har fået en facebook profil, vi har manglet nettet, lige som jeg for to dage siden skulle til at lægge disse billeder ind, så billederne er allerede en smule forældet.
Projekter er der flere af, det er jo forår, det hele begynder at røre på sig, noget næsten for øjnene af en. Den anden dag hvor jeg fjernede lidt grene, var det som om at hver gang jeg gik forbi frugttræerne, havde knopperne udviklet sig mere, det er GLÆDE der vil noget:-))))
Dagens indlæg vil omhandle nogle nye tiltag. Sidst i indlægget vil der komme noget brok, jeg overvejede om det gik an, sådan at bruge bloggen til det, så det har fået en side med link til helt for sig selv.
Her er der et oversigts billede af alleen, der er lidt omforandringer i tankerne, slår dog koldt vand i blodet, for måske når hækkene gror til det ikke er så galt endda, det er de to felter inden den nederste rondel.
I den øverste rondel, har jeg plantet min første rhododendron, jeg har drømt om rhodoer i mange mange år, og den anden dag i Rema stod der en flok, uden navn, men med farve, til en halvtresser, og jeg måtte altså bare tage det første skridt og springe ud i rohode universet. Nogle gange kan man tænke så meget, at det ikke hjælper en dyt. Så her begynder mit eget rigtige rhodo eventyr. Jeg  fortalte Fru Hønneballe om købet den anden dag, hun er nemlig indbegrebet af rhodoer for mig;-) og hun kunne fortælle mig navnet uden at have set den, jeg er imponeret:-) det er en Cunningham's White. I kanten ud mod græsset, er der i begge sider plantet loden løvefod, senere kommer der bregner til.
bare fordi jeg stor-nyder synet af at mirabellerne blomstre
to af de 5 cypresser jeg fik i julegave
I vildnisset bag cypresserne er der matargon liljer i en mørk rosa farve. Jeg har forsøgt at flytte et par stykker, men det er ikke lykkedes. Det er også lidt besværligt at grave der, for hele området er fyldt med snebær.
kigget fra den anden vinkel, hængekøjen kom op den anden dag:-)

Drivhuset er vasket indvendigt, køkkenhaven er fræset og i weekenden lægger vi kartofler. Alle græsgange venter på at jeg kommer ud med hakkejernet.
Langs drivhuset har jeg plantet dahliaer, det er et forsøg som jeg inderligt håber på lykkedes. Jeg er klar med afdækning hvis der skulle gå hen og blive frost. Vi er nogle på insta der har plantet på den måde, de tre af os som et forsøg, men med råd fra garvede, som har gjort det i flere år.
endnu en ny påskeklokke, der blev sagt den var rød, men det gør nu ikke noget at den kommer frem som den gør:-)
For enden af alleen har jeg plantet mine 8 jacquline du pre roser. Siden billederne er taget har jeg sået rød havemelde, kørvel, dild og en jeg ikke ved hvad hedder, den er høj og rank i rosa farver, også blomstre den længe, den var i en vildtblanding jeg købte for nogle få år siden.
Jeg følte der manglede en markering af rondellen, og buksbom var tænkt ind, det bliver så ikke nu for en ide poppede op. Jeg havde nogle kraftige ahorngrene som jeg savede op i forskellige længder, derefter blev de gravet godt ned. Jeg er selv vældig tilfreds med resultatet, det virker på mig godt og sammenhængende med det jeg gerne vil udtrykke.
fordi jeg ikke kunne stå for vædder vandkanden, også er jeg jo selv vædder;-)
Du kan finde de omtalte brokkerier HER, det handler om råger...
Slutteligt ønskes du en skøn dag med masser af forår:-)))
Hilsner fra en snart 50 åring
Anette