mandag den 25. juli 2016

Det hele er jo ikke så ringe endda:-)

Min forhave er under forvandling, der bliver tyndet ud flyttet rundt og klippet ned, nogle af vildbasserne skal fjernes helt, og andre reduceres. Egentlig er det sådan jeg normalt fungere når noget skal afprøves, ifht stilarter mad med mere, for derefter at finde den balance jeg trives med. Alt er jo ikke lutter romantik og ihh så godt, og smukt, hvis du skulle være det mindste i tvivl;-)
I dag er omdrejningspunktet vores store terrasse, som ligger centralt for køkkenet. I år har jeg plantet kaktus dahliaer i blandede farver, i kummerne, og de er indenfor den sidste uge begyndt at vise blomster.


Th i billedet min første nerie i ca 25 år, Jette med bloggen mit lille gods gav mig lyst til nerie. Og tænk Elaine så min kommentar hos Jette, og tilbød mig en laksefarvet nerie stikling, den står nu godt i køkkenvinduet, så jeg kan holde ekstra øje med den. Igen tusinde tak Elaine!


kig fra terrassen og ud af en af åbningerne, det er et af de områder der fungere optimalt, efter mit hoved, her er lige klippet slangeurt ned.
krystalhulen i midten af billedet fik jeg af min mand i 1999<3

Til kaktus dahliaerne igen- hvor havde jeg fortrudt da de begyndte at komme over jorden, sneglene, også vinbjergsneglene, åd løs, planterne knækkede ved roden, de blev fyldt af lus, de blev helt enorme de planter, vil gå så vidt som til at sige jeg næsten hadede det valg jeg havde truffet. Men de fleste har overlevet, og synsmæssigt går det an.

Det her er kummen foran køkkenvinduet, dahliaerne skød så hurtigt de væltede, men skyder nye skud op fra stammen. Synet er altså ikke helt tilfredsstillende, men det er alligevel sjovt at se hvordan den skyder op fra den liggende "stamme"
Da jeg så den første blomst smeltede mit hjerte og utilfredsheden blev vendt til mildhed og sødme. Endelig kunne jeg ånde lettet op.
farven på den højeste af dem er simpelthen så sød
her er det to lærk, plantet samtidigt med under en meter imellem, men der må have noget efter roden på den ene, for det er langt bagefter, og har været det siden jeg så dem med nåle på første gang. Det er planen at de skal formklippes, og holdes godt nede i højden, og ellers danne en lille hæk-bonzai lignende ting

Overdækningen(10 m lang) er beregnet til brænde, og opbevaring af mine materialer, så som jord krukker+div sjov. Måske du kan se der er en blåregn bag de gamle kæppe. Det var en sølle lille pind der knapt var liv i, købt til under 25 kr. Jeg plantede den bare, direkte i sandet, tror den har fået vand en enkelt gang, og den har så godt ved nu, at den mødes med druen.
I det tidlige forår pudsede min mand  muren op, som havde nogle frost skader, efterfølgende fik den en hurtig gang maling, derfor tofarvet mur. Vi skal have frisket hele huset op med maling næste forår. Billedet var nu mest for at vise indretningen:-)
Jeg holder ufatteligt meget af det store terrasseområde, også selvom en del har drillet i år. Men tror der er fod på det hele igen, vejret kan da næsten ikke blive værre end det der har været til for en uges tid siden.
Men ved i hvad, det er dejligt at mødes med mennesker, denne gave fik jeg af Susanne i lørdags. Vi havde ikke set hinanden siden foråret hvor hun også kom med gaver til mig eller rettere dyrene. Susanne begyndte med at være kunde her, husker stadig hvad hun købte den første gang. Siden er hun kommet med jævne mellemrum, vi taler så godt sammen, så nu drikker vi altid kaffe, og snakker. Det er så hyggeligt, igen tusinde tak for gaven og besøget, vær sikker på at jeg hygger mig ligeså stort som dig.
Ha en skøn ny uge
Blomstrende hilsner
Anettelørdag den 23. juli 2016

Langt ude på landet

Er der fred, og der er SMUKT. Langt ude på landet bor Karen og Per sammen med dyrene, fuglene bækken og naturen på tæt hold. Jeg får aldrig nok af den skønhed der findes i  landskabet.

Karen har bloggen Dalsgaard Skivholme-en dejlig mangfoldig blog, med madopskrifter-blomster-kreativitet-og meget mere. Karen har en fantastisk skrivestil, og fortæller-glæde. På billedet over sluttede vi eftermiddagen med  dejlig kage, og kaffe/the.
Hygge og landelig idyl, just love it, her kan man slappe af, det sås tydeligt da Per sad der og ventede på os:-)
Vi skulle nemlig ud og se på kvierne, en 1/4 af de hvide bliver vores aftensmad senere på året, har smagt de små sorte, de smagte fantastisk. Her i huset kan vi godt lide at smage forskellige kvæg-da de forskellige har hver deres smag og kvaliteter-det har de sikkert også i Brugsen-men det kød fra plastbakkerne giver mig kødlede-det smager af sæbe.
noget af udsigten fra deres nye pavillon
lidt mere kig, fordi det er så dejligt med træer
 
Her er det et kig til deres B&B, et utroligt hyggeligt og romantisk sted med blomstrende idyl både ude og inde

Også set fra B&B, følte ikke for at tage billeder fra den indvendige side, der var også gæster. Men se lige solsorten ca midt i billedet den blev ved med at hoppe rundt og gøre sig til.

Alle blomstrende bede med buske og div, lå tæt op af bygningerne og skabte hyggelige kroge og små stier rundt. Når man kom længere væk fra husene gled det hele stille og roligt over i den smukke natur de er omgivet af
naturlige og smukt blomstrende bede


Det er altid spændende at se hvordan folk indretter sig på deres plet på jord. Og oplevede at Karen og Per var tro både mod den omkringliggende natur, huse og den selv.
hist på vejen slår en bugt eller to;-)

Her kommer vi omme fra skovhaven som er under anlæggelse, og går omkring hushjørnet, det var en utrolig hyggelig passage, der gjorde en nysgerrig.
ved alle bygninger var der hyggelig intimitet og en atmosfære af romantik, Karen er meget romantisk, selv krusene var søde og blomstrede. Bemærk lige slangeholderen:-)Jo her var rart at være, 1000 tak for et par hyggelige timer i godt selvskab! Håber også i andre fik noget ud af turen, som forøvrigt var i onsdags:-)
Rigtig god weekend
Med blomstrende hilsner Anette

mandag den 18. juli 2016

Er vild med citater og blomster:-)


Flowers are the music of the ground, from earth's lips, spoken without sound !


Citatet læste jeg den anden dag på min nieces instagram, det var sat sammen med roser. Hun er sådan en klog ung kvinde som jeg beundre meget!

Alle billeder er fra forhaven, som også er en del af den store terrasse, der er på første billede. Dejligt med et kamera der virker igen;-)))
Ha en skøn mandag
Med blomstrende hilsner Anette