torsdag den 27. oktober 2016

Efterårets glød og glæde

Jeg betages, jeg elsker, jeg beundre og begejstres af efterårets glødende flammende intense farvespil. Når man går ude, når man køre ture, når man ser- går det rent ind og jeg begejstres. Dagens indlæg er om mødet med havebloggere, og planterne der pludselig kommer, dem man går og drømmer om, og om hvordan ting tager til når man drager ind i en verden af frodighed og den dejligste jord.
Billedet over er et jeg lagde ind på insta i slutningen af august, beskåret på tlf, men det er mere for at vise farverne der var i drivhuset i det hjørne der er mandens siddeplads. Farverne passer jo til årstiden;-)
billedet her er en uge gammel, en acer i en krukke, jeg har beundret det lille træ gennem hele sæsonen, men vil næsten sige at det er nu det er beundret mest, i dag er der bare en pind uden blade
denne hortensia er også blevet mere end beundret, tænk man kan opleve den glæde ved gulnet løv, den er snart slut for i år
I tirsdags havde jeg besøg af fru Høneballe og Cecil, det lavede Lisbeth et indlæg ud af: HER og Nana med bloggen Mit landliv kommenterede på indlæget spurgte om jeg ville vise mit drivhus. Og de to dejlige kvinder som besøgte mig, faldt fuldstændig i svime over drivhuset, og løvet på den blå drue, hi hi jeg kan ikke fortænke dem. Så her kommer en del billeder af løvet og lidt fra drivhuset. Og Nana hvis du kigger med, er her et indlæg omkring drivhuset og tilblivelsen af det.
vi må vist spise de sidste snackpebre i grøn tilstand
tomater er der en del af endnu, her ligger de og modner sig, for ikke at rådne på planten
græsser fra Lisbeth, fik også en fuksia, en mørkløvet pileurt, og en tidligt blomstrende geranium, 1000 tak
Lisbeth leverede også disse to egebladet hortensia, den ene er en snowflake og den anden hedder Alice
her er det trompetkrone fra Lene med Bedstemors have

Billederne er for at vise nogle af farverne herhjemme, så skrivet kommer nok ikke direkte til at hænge sammen med dem-om end de meget godt kan symbolisere den glødende og fælles passion blandt havefolket


Mit store grønne område, i det område hvor hækkene er små, og alle bede er nye, og stykket sammen hen af vejen. I det område var planerne for haven helt anderledes end det den del nu bliver til. Den kommer til at blomstre med både roser hortensiaer stauder, de græsser og specielle planter jeg nu har fået hjem. Og i specielt et område i den del af haven, er flere havebloggere involveret. 1000 tak, det er også i det område min "kærlighedsbænk"(en gave fra manden min) står, det er den døbt fordi en sagde at det var kærlighed på mandsk, hun har så meget ret;-)
se flere tomater :-)
Jeg holder meget af at tænke min have, og efterfølgende mærke om det er som jeg gerne vil-så min ide ikke bliver væk i rod,eller total kontrol. De nye planter jeg nu har fået hjem er medvirkende til at forme haven, så der skal graves nye bede. Pludselig kommer der også græsser derned, jeg planlægger fortsat, mens jeg gør det kommer planterne i et højbed, for jeg får ikke mere gravetid i haven i år. Det er spændende nu at tænke græsser og specielle planter ind, de medvirker til en ny sammenhæng.
Jeg lærte en del af Lisbeths have veninde Cecil, omkring spiselige blomster/ting, så vi smagte på blomster og frøstande, tænk nogle af dem havde jeg troet var giftige, fordi de så sådan ud. Prøv engang at smage på kl otteblomstens knopper, hun var et sandt leksikon  af spiselige ting:-P jeg elsker at jeg kan gå og spise mig gennem haven:-)
fandt mærkaten der tilhøre den blå drue, det er en Vitis Rembrandt
Drivhuset som det ser ud i dag, alle blomster er kommet i ly for frosten, og jeg vil forsøge at der gennem vinteren stadig er lidt hyggeligt dernede. Drømmer om en hyggelig aften med masser af stearinlys, lune tæpper et par veninder eller manden......
Jeg har tidligere sagt på bloggen, at det fremadrettet kommer til at handle om binderi. Og jeg er begyndt at binde kranse, også med gran. Fik nemlig i søndags den første flotte nobelis i år.
Ja det var sådan dagens indlæg blev stykket sammen, af havebloggere og det glødende lækre efterår.
Solskinds-hilsner
Anette

mandag den 17. oktober 2016

Julekursus og et bog ps;-)

For første gang i Anettes Floras snart 3. årige historie,  afholder jeg et julekursus, med plads til maks ti personer. Jeg vil vise hvordan man kan binde en krans, og hvilke tanker man kan gøre sig inden. Yderligere vil jeg fra grunden vise en enkelt lys dekoration i ler, og give de små fif der kan være med til at gøre det hele lettere. Jeg vil have forskellige modeller og ting klar til inspiration.

Kurset er søndag den 20 november 2016 fra 13.00 til ca 16.00 og koster 220,- pr prs. For det får du kaffe/the og noget til maven:-) Yderligere vil jeg være behjælpelig med det du har lyst til at lave. Jeg har fået lov at låne mandens opvarmede værksted til lejligheden, så vi kan rode og regere med alt det "grønne" i en forhåbentlig munter, kreativ og afslappet atmosfære. Duften af at træde i de grønne affaldsbunker er altså ikke at kimse af:-)
Min baggrund for at afholde et kursus, ved mange der følger denne blog. Men vil alligevel fortælle det da jeg vil dele dette indlæg i lokale grupper på fb. Min karriere som blomsterbinder begyndte i en alder af 14 år, hvor chefen så et potentiale i mig. Senere kom jeg til Nebel Blomster hos Else Marie Andersen, som hjælpe pige, og yderligere en højre hånd ved store arrangementer. Jeg er udlært fra Kirke Pladsens blomster i Mariager, ved John. Der efter gik tingene slag i slag-og jeg gik selv på utallige kurser, og underviste i en årrække selv i blomsterbinding, efter de principper som jeg nu genoptager-hvor jeg gerne vil at kursisterne kommer hjem med det de har brug for eller lige står og mangler, og bruger af alle de skatte der både ligger i naturen og skabene.
Alle billeder i dag er fra arkiverne, og mit bloglivs historie, jeg har simpelthen ikke kunnet svinge mig selv op til at få lavet julerier endnu.
Billederne er ment som en inspiration, til hvilke materialer du kan have med, og samle i skoven/haven, jeg nyder at kunne bruge det der kan findes kvit og frit, samt den friske luft. Men har du kugler, glimmer og glitter vil jeg hjertens gerne hjælpe med at få det anbragt så det ser behageligt ud.

Alle materialer må du selv gå ud og samle, du må i det hele taget selv medbringe alt du skal bruge.
Dog vil jeg sige at jeg har nobelis gran, halmbøjler, ler og vindselstråd, som kan købes til rimelige penge.
Når tilmeldingerne er i hus senest den 4 november 2016 vil jeg sende dig en  mail over ting der er nødvendige, for at arbejde med tingene. Tilmelding foregår på min mail: Flora.flora.dk@gmail.com Eller du kan ringe på tlf 81710665, det er min tlf:-)
skønne mariebær er gode at samle nu, og de er holdbare i flere år i tørret tilstand. Vildroserne med hyben er fantastiske at bruge til ude ting

Mange ting kan med fordel indsamles nu, jeg er selv begyndt for en lille stund siden
Hvis du kigger på lys og skåle er det vigtigt der er harmoni mellem delene, så de er vist for at give en ide om str forhold. Glasfade, mindre vaser, krukker med facon er altid et hit. Kig i gemmerne. Selvfølgelig er du også velkommen til at købe det jeg har i butikken.
Du kan lave til bordet, til døren eller kirkegården eller noget helt treide, du bestemmer.


Stjernen her er lavet af grene fra snebær, de er pæne og lige, men grene fra frugttræer er også rigtig kønne, da bliver udtrykket mere rustikt.

Udover gran, kan du samle mos, i forskellige farver, pudemos er altid godt. Alle stedsegrønne planter, efeu, mossede grene, finurlige grene, døde granner uden nåle, kogler i alle afskygninger, små træsvampe, nødder, agern, bog-den del der holder frøet. Vindhekse fra Rema;-) blomsterstande, tørrede blomster, bark, kun fantasien sætter grænser. Selvfølgelig behøver du absolut ikke tage det hele med, det er bare ment som inspiration til, hvad du kan kigge efter når du er på tur....rigtig god tur:-)


Sidste år var jeg vild med at bruge fyrregrene, på forskellige måder, jeg er vild med svejet grenene kan have, det giver en skøn følelse.
Bånd snor og sække er også godt at bruge......alt har sin egen charme og plads i helheden
at få det mest mulige ud af grannen er heller ikke ringe, enkeltheden har også sin plads
en lidt tidskrævende krans, men den kan holde i flere år, den kræver en limpistol,
bare for sjov, der skal være plads til leg, og med en sjat symbolik går det vel, jeg kalder dem rumsterer stokke


Det er med sommerfugle i maven, jeg udgiver dette indlæg. Om du tilmelder dig kurset, eller blot kigger med på bloggen, så håber jeg at jeg har kunnet inspirere på den ene eller anden måde. Det er forøvrigt efter først til mølle princippet ifht  tilmelding. 
Ha en skøn dag og uge
Med kreative natur hilsner
Anette

Den 7 december 2016
Har du lyst til at se hvordan kurset gik finder du det HER
PS :-) har så meget jeg gerne vil vise og fortælle i tiden, og mit ps er som at snige en af de skønne oplevelser med ind jeg har haft på det sidste. Denne gang handler det om en bog: Gårdsanger af en anden verden

torsdag den 6. oktober 2016

Der er have på hjernen

-vel ikke så nyt endda, men trænger til at vise have inden det meste kommer til at handle om binderi. Så det er et af de længere indlæg. Nogle af billederne er mest pgu af lyset der er nu, vildskab og vellykkede sammensætninger. Man kan næsten ikke undgå at få tingene til at se bare lidt magiske ud. Nogle er lige efter regnen og andre er fra solen i går.
vi har muldvarper i rå mængder
her er også noget af rosenbedet med jacquline du pre, jeg er vild med den rose. Kongelysene skal ikke fremadrettet være i bedet, men de genere ingen nu. Kanten rundt om bedet består af lavendler, i midten af bedet er der en sommerfuglebusk, og sammen med de dele er der plantet forskellige stauder, er spændt på at se sammensætningen næste år
Alle billederne over er fra det bagerste eller nederste af haven, hvor jeg i år også er begyndt at indføre stauder, hortensiaer og roser.  Og jeg har lært et og andet af forhaven, som i år er blevet for vild, mere om det længere nede i indlægget.
Selvom det er vildt er der selvfølgelig også pæne kig. Her er hjortetaks træet i forgrunden rykket op, det er let, så de er harmløse. Astersene er bredt sig godt, de elsker vores sand. De reduceres løbende, det er som om jeg i år har fundet opskriften på at holde vildskab i arve, om end den ikke fuldt ud har været praktiseret, for opdagelsen gjorde jeg lidt sent på sæsonen. Der ligger et pænt arbejde forude.
 Jeg tager skyklapper på og ordner stykke for stykke, ellers er det lidt overvældende;-)
 I år har elefant græssen fået fat, og den ser ud som den skal, sammen med dens naboer, det stykke skal der ikke gøres noget ved,. Udover at jeg har brugt noget af hjortetrøsten i baggrunden, andet sted. Den viste er en vild en fra engen, jeg har også en ordinær, de arter sig stort set ens. Den ordinære staude er dog mere vild i det, men den står også solrigt hele dagen, tror på det er der forskellen ligger....
Her er noget af det første jeg plantede i den del af forhaven der har jordvold. Efeuen har jeg selv klippet op i småstykker, som små stiklinger, og i år på 3 året, har den fået rigtig godt fat, så den skal holdes i arve, noget jeg allerede nu glæder mig til, for holder meget af at bruge både blade og ranker i binderiet. Jo jo græsset er fjernet;-)
fungere absolut som det skal, også elsker de sandjord, det er noget af det bunddække der er under figentræet, sammen med lavendler og asters
På de to billeder over har jeg været på noget af et arbejde. Her var tidligere sæbeurt, plant den ikke mellem dine stauder, dens rodnet er voldsomt. yderligere var der dagpragtstjernen, den er stadig op af højen, og er rimelig let at fjerne, men skal absolut holdes i stramme tøjler, den kan lukke så meget til at ikke andet, udover sæbeurten kan trænge igennem, her var også lidt rejnfran;-) Nu er der plantet forskelligt, der trængte til at blive flyttet fra andre steder. Næste år har jeg en ide om at holde ud at se på den bare jord, for at give stauderne bedre forhold, selvfølgeligt alt med måde, for nysgerrigheden skal også have plads;-)
Her deler jeg hostaer, som havde fået en dum plads;-) Egentlig ved jeg ikke hvad jeg helt skal mene om den brogede hosta med lidt snoede blade, syntes ikke den helt passer i den stil jeg har for mit øje. Men den bliver brugt, også må jeg se om de nye pladser gør noget godt.
dahliaerne i baggrunden. står i kummer, de må lade livet i denne uge, men fra denne vinkel ser det faktisk ok ud
Heldigvis er det ikke alt i forhaven der skal flyttes rundt på. Men det er noget af et puslespil, nu hvor tingene står tæt, men også nu hvor andet er visnet ned. Må se hvor langt jeg kommer i denne uge.
Her er en gang pjatværk, og meget kaos, men af den lette slags. Tidligere rådede valmuerne i området, og de kan sætte de andre vækster langt til bage. Næste år får buskene og roserne bedre kår der, og jeg vil være lidt hårdere ved valmuerne. Den bare stribe jord er en kommende sti.
Den ene af de to Leonardo da vinci- min første rose, som også er ufattelig god, den kan klare den konkurrence den har haft af stauderne, den anden af dem har haft det lidt mere udfordrende, den skal flyttes
ahornen vi fældede i foråret er der stadig meget gro kraft i, den er flere gange klippet væk i løbet af sommeren. Astersen ser jeg for første gang, købte den i efteråret
Og kan yderligere tage ordene til mig som egen levede virkelighed, næste år bliver haven endda skønnere, sådan er det bare, sådan vil det være så længe jeg har en have, og i skrivende stund er jeg vild med det.
Haveglade hilsner
Anette